Anunț oficial de la ANM despre vremea din luna octombrie. Cu ce se vor confrunta românii

Badea Violeta 03.10.2022, 19:06
Anunț oficial de la ANM despre vremea din luna octombrie. Cu ce se vor confrunta românii

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) Elena Mateescu a anunțat, de curând, prognoza meteo pentru a doua lună a anotimpului de toamnă. Potrivit expertului, valorile termice se vor menține mai ridicate decât în mod obişnuit la această dată. Iată ce-i așteaptă pe români în perioada următoare!

Directorul ANM, prognoza meteo pentru luna octombrie

Te întrebi cum va fi vremea în luna octombrie 2022? Ei bine, directorul ANM a făcut un anunț de ultimă oră. Conform Elenei Mateescu, țara noastră se va confrunta cu fenomene climatice inedite.

În primele zile ale lunii octombrie, valorile termice vor scădea uşor. Maximele se vor situa între 20 și 21 de grade Celsius în majoritatea regiunilor.

„Masa de aer rece determină în următoarele zile o vreme deosebit de rece în zona ţării noastre. În partea de sud, sud-est, în prima zi din luna octombrie am înregistrat cele mai ridicate valori de până în prezent din această toamnă, 33 de grade Celsius, şi acest lucru va rămâne de interes, cel puţin pentru următoarele zile, când ne aşteptăm ca la nivelul întregii ţări să întregistrăm valori de 14, până la cel mult 20-21 de grade, valori mai coborâte în regiunile intracarpatice, 20-21 doar în partea de sud, sud-est, valori minime negative în depresiuni, iar în zonele montane înalte chiar sub -3, -4 grade.”, a declarat expertul ANM pentru Antena 3 CNN.

Citește și Prognoza meteo octombrie 2022. Vreme neobișnuită în prima săptămână. De când vine frigul!

Cum va fi vremea in octombrie
Cum va fi vremea in octombrie

Vremea se încălzește începând de joi, 6 octombrie

Potrivit directorului ANM, vremea se încălzește începând de joi, 6 octombrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 24 de grade, inclusiv în București, se anunță un val de căldură.

„Veştile sunt bune, pentru că începând de joi, temperaturile vor fi în creştere uşoară, de la o zi la alta, astfel încât sfârşitul de săptămână să aducă din nou o vreme în generală frumoasă, cu maxime de 22-24 de grade, inclusiv în Capitală”, a mai adăugat Elena Mateescu.

În schimb, la munte vor predomina ninsorile, mai exact pe crestele înalte, de peste două mii de metri altitudine. Pe Vârful Omul din masivul Bucegi s-a așternut zăpada, iar viscolul a bătut în rafale puternice. Valorile termice sunt în scădere. Acestea se vor situa în jurul valorii de -4 grade Celsius.

Citește și Vremea trece de la o extremă la alta în România. Meteorologii au emis o atenționare cod galben de ploi. E pericol de inundații!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...