Prognoza meteo octombrie 2022. Vreme neobișnuită în prima săptămână. De când vine frigul

Ioana Bucur 02.10.2022, 16:59
Prognoza meteo octombrie 2022. Vreme neobișnuită în prima săptămână. De când vine frigul

A fost emisă prima prognoză meteo octombrie 2022. Se anunță vreme neobișnuită în prima săptămână. Surprizele nu vor lipsi în cea de-a doua lună de toamnă. Vom avea parte de câteva zile cu temperaturi peste cele considerate normale pentru această perioadă a anului, ce ne vor duce cu gândul mai mult la cele specifice verii. Află de când se va instala frigul în țară.

Prognoza meteo octombrie 2022

Potrivit specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie, toamna va continua cu vreme călduroasă. Prognoza meteo octombrie 2022 anunță zile cu temperaturi ridicate în România, mult peste mediile considerate normale pentru această perioadă a anului. Maximele vor atinge 25 până la 29 de grade Celsius, valori cu care suntem obișnuiți în perioada verii.

Luna septembrie se va încheia cu vreme caldă, în unele regiuni înregistrându-se și 34 de grade Celsius.

Duminică, 2 octombrie 2022, temperaturile vor scădea cu până la zece grade, vor fi condiții de ploaie, cu tunete și fulgere.

Situația se va schimba, însă, de luni. Potrivit ANM, în săptămâna 3-10 octombrie, valorile din termometre vor începe să crească. Mercurul va atinge în termometre valori puțin peste media anuală, dar nu cu mult.

Toamna va începe să își intre în drepturi începând din perioada 10-17 octombrie, când temperaturile vor începe să scadă și se vor apropia de cele normale pentru această perioadă a anului. A doua săptămână a lunii octombrie va aduce și mai multe episoade de ploaie.

Prognoza meteo octombrie 2022. Vreme neobișnuită în prima săptămână. De când vine frigul
Prognoza meteo octombrie 2022

Când se instalează frigul

Frigul se va instala în aproape toate regiunile țării în săptămâna 17-24 octombrie. Precipitațiile vor fi în general apropiate de cele normale, iar vremea va continua să se răcească, va ninge în zonele de munte, unde se va depune un strat de zăpadă consistent.

Duminică, 2 octombrie 2022, ANM a emis o avertizare de tip cod galben de vânt în zona de sud-vest a României, în Carpații Meridionali și de Curbură. Conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie, vor avea loc intensificări ale vântului între ora 06:00 și ora 20:00.

„Începând din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în sudul Banatului, în Oltenia şi în sud-vestul Munteniei, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăşi 80…100 km/h”, a transmis ANM.

Intensificări ale vântului au fost anunțate pentru intervale scurte de timp local şi în est, sud-est şi centru.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...