Anunţ important pentru şoferii din Bucureşti. Ce se întâmplă cu locurile de parcare de pe 23 august

Nicu Stan 19.08.2021, 13:02
Anunţ important pentru şoferii din Bucureşti. Ce se întâmplă cu locurile de parcare de pe 23 august

Parcările lipsă este una dintre problemele mari ale Capitalei. Găsirea unui loc de parcare, indiferent de oră, este o adevărată aventură. Astfel, foarte mulți dintre șoferi sunt nevoiți să își lase mașinile foarte departe de zona în care locuiesc. Mulți mai iau un mijloc de transport în comun pentru a ajunge acasă sau de acasă la locul unde au parcat.

Primăria sectorului 4 a găsit soluția pentru lipsa locurilor de parcare. Taxează și locurile de parcare care nu erau cu taxă

Capitala are 1 loc de parcare la 5 mașini, calculul fiind făcut doar pentru șoferii care au mașinile înmatriculate aici. Însă, foarte mulți șoferi care locuiesc în București au mașini înmatriculate în alte județe și, în plus, orașul are foarte mulți vizitatori, de o zi sau chiar de mai multe zile. Toatea acestea fac ca un loc de parcare să fie, în multe cazuri, imposibil de găsit.

Astfel, primăria Sectorului 4 vine cu o soluție, respectiv taxarea locurilor de parcare situate pe marile bulevarde. Decizia este, însă, contestată de Primăria Bucureștiului.

Locurile de parcare de pe bulevrdele din Sectorul 4 vor fi cu taxa
Locurile de parcare de pe bulevrdele din Sectorul 4 vor fi cu taxa

Locurile de parcare vor fi taxate din 23 august

Primăria Sectorului 4 a anunțat că, din data de 23 august, șoferii care vor parca pe bulevardele principale vor plăti pentru asta. Încercarea este menită de a-i descuraja pe șoferii care își lasă mașinile în aceste zone zile întregi.

Tariful pentru parcare va fi cuprins între 1 și 2 lei, în funcție de cât de aglomerată este zona. Plata se va face SMS la numărul 7424 ori folosind aplicația de parking a Primăriei Sectorului 4. Șoferii care refuză să achite taxa de parcare se vor trezi cu roțile autovehiculelor blocate. Parcarea este gratis de la ora 18:00 până a doua zi la ora 8:00, între aceste ore va fi cu plată.

Bucureștenii cred că este o soluție bună

”Este o idee foarte bună. Cei care au reședință aici pot parca pe trotuar că li s-au făcut locuri de parcare. Noi cei care mai avem nevoie în zonă ar fi ok să avem și noi, pentru 5 minute, 10 minute, un loc de parcare sigur, ca să nu ni se ridice mașinile.

Am încercat să parchez pe partea cealaltă, nu am reușit să parchez, m-am dus din nou la sensul giratoriu, m-am întors de la sens. Este calvar în București cu locurile de parcare”, spune un bucureștean.

Primăria Capitalei se opune

Pe de altă parte, primăria Capitalei anunță însă că măsura Sectorului 4 este în contradicție cu strategia de parcare.

”Nu este legal ceea ce încearcă să facă Primăria Sectorului 4 sau orice altă primărie de sector, dacă ar încerca. Strategia de parcare la nivelul municipiului București, parcările de reședință sunt în administrarea sectoarelor, iar restul parcărilor publice sunt în administrarea Primăriei Capitalei. Avem chiar și un contrcat de serviciu de delegare a serviciului care se ocupă de parcările publice din București”, spune Stelian Bujduveanu, viceprimarul Bucureștiului.

Urmăriți Impact.ro și pe