Anunț important pentru pensionari! Premierul României: „Pensiile speciale nu înseamnă privilegii speciale”

Stefan Daniel 13.09.2019, 15:12
Anunț important pentru pensionari! Premierul României: „Pensiile speciale nu înseamnă privilegii speciale”

Premierul Viorica Dăncilă încearcă să-i convingă pe acei pensionari săraci că pensiile speciale nu înseamnă privilegii. Având în vedere că și ea o să fie, cândva, pensionară care va beneficia de o pensie specială, nu e surprinzător să considere că e normal să fie o diferență atât de mare între pensiile românilor de rând și a celor mai…„inteligenți”. Îl sprijină în mod absolut pe Eugen Teodorovici în inițiativa de a impozita aceste pensii speciale, că poate le mai închide gura acelor pensionari care vociferează că alții primesc mai mult și ei nu.

Mesaj de la Dăncilă pentru pensionari: pensiile speciale nu sunt speciale, sunt doar pensii mai mari pentru oameni care merită mai mult, pentru că așa zic legiuitorii

Anunț important pentru pensionari! Premierul României: „Pensiile speciale nu înseamnă privilegii speciale”

Dăncilă a susținut joi, 12 septembrie, o ședință de Guvern, în care a vorbit iar despre pensii și despre pensionari, evident. Dar, de data asta, a abordat subiectul pensiilor speciale, care e un subiect atât de sensibil în România, de vreo 30 de ani.

„Salut iniţiativa domnului ministru Eugen Teodorovici, depusă în calitate de senator, prin care propune Parlamentului impozitarea suplimentară a pensiilor speciale. E o măsură justă, de echitate socială, promovată deloc întâmplător în acelaşi timp cu majorarea drepturilor tuturor pensionarilor. Pensiile speciale reprezintă recunoaşterea unor condiţii de muncă sau unor restricţii, nu s înseamnă privilegii speciale”, a spus premierul.

Un alt mesaj de la Dăncilă pentru pensionari: banii impozitați din pensiile speciale nu au ca scop umplerea golurilor din bugetul de stat

Foarte interesant, atunci unde se duc? Dăncilă ridică în slăvi inițiativa lui Teodorovici de a impozita pensiile speciale, dar am arătat într-un articol precedent că impozitarea nu este nici pe departe așa cum te-ai aștepta să fie, pentru a face dreptate.

„În această cheie trebuie analizat proiectul de lege, care sub nicio formă nu are scopul de a aduce bani mai mulţi bani la bugetul de stat. De altfel, impactul bugetar dovedeşte acest lucru. Fac apel la membrii Parlamentului României să analizeze şi să trateze cu maximă responsabilitate această iniţiativă a domnului Teodorovici.”

Urmăriți Impact.ro și pe