Eugen Teodorovici vrea o lege care să-i oblige pe studenți „să returneze ce le-a dat statul”. Care sunt condițiile

Eugen Teodorovici ar vrea să dai înapoi ceea ce ți-a oferit statul pe gratis

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, consideră că ar fi corect să fie o lege care să-i oblige pe studenți să înapoieze statului tot ceea ce le-a oferit statul. Evident, nu este vorba despre toți studenții, ci doar despre o anumită categorie, care, la rândul ei, se înscrie într-una mai mare de români pe care PSD o privește cu ostilitate, dar se și teme de ea. Afirmațiile lui pornesc de la o anumită logică, dar deviază din cauza situației în care se află.

De ce spun asta? Din cauza beneficiilor pe care le are și el, ca ministru, dar și restul politicienilor.

Eugen Teodorovici vrea să dai înapoi banii pe care statul i-a investit în tine, ca student

Eugen Teodorovici vrea o lege care să-i oblige pe studenți „să returneze ce le-a dat statul”. Care sunt condițiile

Fata lui Eugen Teodorovici studiază, de asemenea, în străinătate; învățământul românesc nu e suficient de bun

Pe scurt, Eugen Teodorovici ar vrea ca studenții care pleacă în străinătate, fie înainte, fie după studii, să returneze tot ceea ce le le-a dat statul până la acea vârstă. Iată mai jos cuvintele sale:

„Şi eu am fost student, chiar dacă de multe ori nu pare acest lucru, dar nu am spus şi nu o să spun niciodată ceva împotriva unui principiu european, un principiu de bun simţ. Eu întotdeauna nu mă uit doar la litera unei legi, pentru mine contează şi spiritul acelei legi. Cele patru principii al Uniunii Europene nu vor fi niciodată încălcate de mine, oricând ar încerca unii să-mi pună în cârcă acest lucru. Nu vrea nimeni să ţină pe nimeni legat de glie.

Doar am ridicat acea problemă a unui sistem pe care alte state din Europa îl practică. Chiar am rugat-o aseară pe fata mea să-mi trimită şi mie contractul pe care l-a semnat cu facultatea respectivă din ţara respectivă, să văd ce scrie. Ce te angajezi să faci, pentru că statul îţi dă un împrumut să faci respectiva universitate… Eu n-am spus altceva decât ce Europa practică astăzi. Studentul poate să lucreze oriunde doreşte în Europa, în lume, dar dacă primeşti din partea statului un sprijin, după terminarea facultăţii să existe o perioadă în care acele lucruri pe care statul ţi le-a dat să returnezi, aşa cum se întâmplă în Europa”, a spus ministrul Finanțelor, plătit din bani publici și cu beneficii tot din bani publici.

Ce lege i-ar trebui, de fapt, ministrului Eugen Teodorovici

Acum, probabil că te întrebi ce anume ți-a oferit statul până la vârsta de 25 de ani, nu? Din start e clar că nu ți-a oferit prea multe, adică nimic, altfel ți-ai fi amintit. Dar stai liniștit. Chiar dacă ai luat vreodată o bursă socială, și aceea provine tot din banii pe care i-au cotizat părinții și bunicii tăi, precum și alte milioane de români. Practic, orice „ajutor” sau „gratuitate” despre care vorbește acest ministru nu e altceva decât beneficiul a ceea tu și/sau familia ta ați investit. Prin urmare, nu, nu datorezi nimic acestui stat, nu din perspectiva pe care și-o imaginează acest politician plătit din banii tăi.

În schimb, cred că ar fi necesară o lege care să-i oblige pe toți politicienii să înapoieze în fondul statului toate indemnizațiile si salariile și pensiile speciale, la final de mandat, dacă nu și-au îndeplinit corect și cuantificabil atribuțiile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI