Anunț de ultimă oră, în urma întâlnirii dintre Iohannis și Orban! Românii trebuie să afle imediat ce îi așteaptă

Redacția IMPACT 10.01.2020, 16:07
Anunț de ultimă oră, în urma întâlnirii dintre Iohannis și Orban! Românii trebuie să afle imediat ce îi așteaptă

Astăzi, Klaus Iohannis a avut o întrevdere cu premierul României, Ludovic Orban, ce a atins mai multe subiecte de inters pentru români, printre care prelungirea vârstei de pensionare, care a creat destul de multe controverse.

Alegeri parlamentare anticipate, subiect principal pe agendă

Totodată, un alt subiect important care s-a aflat pe agenda discuțiilor dintre cei doi oficiali este declanșarea alegerilor anticipate, pe care atât preşedintele, cât şi premierul au declarat că le susţin. În urma întrunirii de astăzi, care a avut loc la ora 11, între Președintele și premierul României, unde au decis împreună declanșarea alegerilor anticipate.

Ludovic Orabn, despre alegerile anticipate. Foto: euronews.ro
Ludovic Orabn, despre alegerile anticipate. Foto: euronews.ro

„A doua temă a fost despre alegerile anticipate. O spun clar, considerăm că trebuie să organizăm alegeri anticipate. Românii au arătat clar că nu mai vor PSD la Putere. Parlamentul este dominat de PSD și acționează ca o frână în calea demersurilor președintelui și ale Guvernului. Este absolut necesar ca puterea să revină la popor, ca să există un Parlament, oglindă fidelă a electoratului român. (…) Am convenit împreună că e cea mai bună soluție pentru România” a afirmat Ludovic Orban.

Șeful Statului a susținut, la rândul său, acest demers, despre care spune că se va organiza concomitent sau în apropiere alegerilor locale din luna mai.

Întrebat dacă i-a cerut premierului să demisioneze, în cazul în care Opoziţia nu depune moţiune de cenzură, preşedintele a declarat:

„Asta este o chestiune pe care nu am discutat-o. Este evident că pentru a ajunge la anticipate cunoaştem prevederea constituţională. Este nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă şi după aceea este nevoie de două încercări nereuşite de formare a unui nou guvern. Este evident moţiunea de cenzură o variantă prin care se poate iniţializa acest proces. Dar, tehnic, şi demisia este o metodă prin care se poate iniţializa acest demers. Aceste chestiuni le voi discuta, şi cu premierul, şi cu alţii. Chiar mâine voi avea, aici, la Cotroceni, o discuţie cu Premierul Ludovic Orban şi vom aborda aceste chestiuni”, potrivit news.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe