Antena 3 pierde bani din cauza lui Mihai Gâdea. Decizia luată în ședința de miercuri

Badea Violeta, Ana Ionescu 22.09.2021, 20:53
Antena 3 pierde bani din cauza lui Mihai Gâdea. Decizia luată în ședința de miercuri

Antena 3 a fost sancționat miercuri, 22 septembrie, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru mai multe materiale legate de coronavirus. De asemenea, canalul a primit și un avertisment pentru modul în care a prezentat înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu.

Antena 3, amendat de CNA

Postul de televiziune Antena 3 a primit două amenzi din partea CNA în valoare de 10.000 de lei. În plus, canalul s-a ales și cu două somații.

Mai mult, stația de știri a fost averizată pentru materialele pe care le-a difuzat de la înmormântarea regretatului Nelu Ploieşteanu. Membrii CNA sunt de părere că anumite detalii nu aveau ce căuta pe post.

Mai exact, canalul condus de Mihai Gâdea a difuzat anumite materiale ce aveau ca subiect un caz de crimă. Reporterii Antena 3 au oferit câteva informații șocante, motiv pentru care staţia Intact a fost amendată cu suma de 5.000 de lei.

Postul de televiziune a mai primit încă o amendă de 5.000 de lei din cauza unei emisiuni în care se vorbea despre vaccinare şi Covid-19. Ambele materiale au fost difuzate în primăvara acestui an.

„Propun amendă de 5.000 de lei pentru ediţia Subiectiv cu opiniile despre pandemie, vaccinare şi medicaţie. Nu sunt validate academic, iar în platou nu sunt persoane cu expertiză în domeniu, ci doar politicieni şi avocaţi, după cum a spus acesta.”, a precizat Mircea Toma, membru CNA.

Antena 3, amendat de CNA
Antena 3, amendat de CNA

Ce spun reprezentanții Antena 3

Tot în ședința de astăzi, postul a mai primit o somaţie pentru emisiunea „Subiectiv” moderată de Răzvan Dumitrescu. Prezentatorul TV a fost luat în vizor de membrii CNA, fiindcă a dat pe post schema de tratament împotriva Covid-19 pe care i-a prescris-o chiar lui medicul de familie.

„Mie mi s-a dat această reţetă şi v-o prezint pentru că este reţeta mea, este medicaţia pe care am luat-o şi mă vedeţi aici, în picioare”, a spus jurnalistul în cadrul emisiunii.

Reprezentantul postului de televiziune a încercat să-i ia apărarea colegului său și să ofere câteva explicații cu privire la eroarea pe care a comis-o în platou.

„Consider că au fost nişte erori ale colegilor mei. Mai exact, la Subiectiv, Răzvan Dumitrescu a prezentat tratamentul prescris de medicul lui de familie pentru Covid-19. El a avut Covid şi a prezentat tratamentul pe care l-a urmat.

Mă refer şi la Esenţial, unde au fost difuzate informaţii explicite din acel rechizitoriu, despre cum a fost realizată crima respectivă. Au fost nişte erori ale colegilor mei care sunt în afara Legislaţiei Audiovizuale”, a precizat Norina Ionescu, reprezentantul Antenei 1.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...