ANPC le-a cerut furnizorilor să educe clienții când trebuie să stingă lumina

Gabriela del Pupo 31.01.2022, 16:50
ANPC le-a cerut furnizorilor să educe clienții când trebuie să stingă lumina

ANPC a avut o întâlnire cu furnizorii de energie electrică și gaze naturale în care a îndemnat la luarea de măruri pentru a avertiza consumatorul când depășește consumul obișnuit. Practic furnizorii ar trebui să își avertizeze clienții când ar fi cazul să…mai stingă lumina. Totul ar trebui să facă parte dintr-o campanie de informare pe care trebui să și-o asume chiar furnizorul.

Președintele ANPC spune că furnizorii trebuie să anunțe depășirile clientului

Horia Constantinescu a venit cu soluții inedite pentru facturile exorbitante pe care foarte mulți clienți le plătesc în ultima perioadă. Acesta spune că furnizorii ar trebui să monitorizeze consumul clienților și să îi avertizeze în privința consumului. După controalele la toți furnizorii din ultima perioadă urmează să se realizeze și un raport pe lângă amenzile aplicate.

„Avem de evaluat toate situațiile cu care ne-am confruntat în teritoriu, motiv pentru care ANPC va elabora o modalitate de întocmire a unor acte de control. Vom discuta cu fiecare dintre furnizori pentru ca încă de mâine lucrurile să fie implementate corespunzător”, spune reprezentantul ANPC.

Prețul gazelor și cel al energiei se plafonează până la 1 aprilie. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat măsuri noi pentru reducerea facturilor

Mai multă eficiență în comunicare

Seful ANPC  le cere furnizorilor și să schimbe sistemul prin care comunică cu clienții, mai exact să schimbe modul în care le vor transmite consumatorilor când vor depăși consumul. Acesta a mi spus că facturile ar trebui să fie ușor de citit de clienți.

Există o sumă dintre consumatori neavizaţi şi care nu ştiu să parcurgă nici astăzi o factură emisă în noile condiţii. Motiv pentru care voi ruga operatorii economici să găsească o modalitate ca odată cu emiterea noilor facturi să poată transmite consumatorilor o modalitate clară de citire pe înţelesul tuturor. Această autoritate protejează interesele consumatorilor medii.(…)

Va trebui să educăm consumatorii să poată închide lumina în camera unde aceştia nu îşi mai desfăşoară activitatea, să poată să evalueze corespunzător modul în care îşi încălzesc locuinţa pentru a fi siguri că nu vor apărea costuri mai mari decât cele estimate de aceștia.(…)
Ne-am confruntat cu facturi total disproporționate ale unor consumatori ce reușeau să fie într-o zonă de confort. Va trebui să depuneți dirigente ca la nivelul fiecărui operator economic în momentul în care sunt confruntați cu disfuncționalități, să vedem cum putem să naștem un sistem de alarmare înainte de a emite facturile” a spus președintele ANPC

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...