Zeci de kilograme de alimente expirate, găsite de ANPC la un hotel de fițe din Predeal. Pe sume deloc modeste, turiștii mâncau preparate stricate

Cătălina Burghelea 28.01.2022, 07:16
Zeci de kilograme de alimente expirate, găsite de ANPC la un hotel de fițe din Predeal. Pe sume deloc modeste, turiștii mâncau preparate stricate

ANPC – Autoritatea pentru protectia consumatorilor – a dispus suspendarea activității unui hotel de fițe din Predeal, după ce s-au găsit zeci de kilograme de alimente expirate, mizerii și condiții care lasă de dorit în bucătărie. În urma controlului efectuat de inspectorii ANPC, s-au descoperit nereguli grave! Pe sume deloc modeste, turiștii primeau mâncare stricată.

Nereguli grave găsite de ANPC la un hotel din Predeal

Comisarii ANPC au suspendat activitatea unui resort de 4 stele din Predeal, după ce, în urma controlului efectuat, au constatat abateri grave. Resortul de fițe avea zeci de kilograme de alimente expirate și condiții de depozitare necorespunzătoare. O inspecție făcută de reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov a scos la iveală situația revoltătoare. Nu mai puțin de 30 de kilograme de alimente expirate erau în bucătăria restaurantului Orizont din Predeal.

Mâncare expirată și multă mizerie

Miercuri, 26 ianuarie, inspectorii ANPC au închis temporar activitatea resortului din Predeal. Pe sume deloc modice, clienții mâncau preparate expirate! În bucătăria hotelului, s-au descoperit 30 de kilograme de alimente care nu mai aveau termen de valabilitate bun.

„Din păcate, unii agenti economici pun mai presus câștigul financiar în detrimentul respectării prevederilor legale”, a declarat Sorin Susanu, cmisarul șef regional de la Protecția Consumatorului Brașov, pentru Newsbv.ro.

Amendă usturătoare pentru resortul Orizont de 4*

Mai mult, frigiderele în care era depozitată mâncarea erau ruginite, mizeria era vizibilă în orice colț al bucătăriei, angajații nu opreau probe alimentare din preparatele gătite, iar vesela și ouăle nu erau dezinfectate, scrie presa locală. Astfel, Protecția Consumatorului a suspendat activitatea restaurantului până la remedierea problemelor găsite și a aplicat o amendă de 30.000 de lei.

Hotelul Orizont de 4 stele din Predeal a ajuns în vizorul ANPC în luna decembrie a anului trecut, când s-au făcut controale în cadrul comandamentului de iarnă. Deși resortul se afla în plin sezon, camerele în care erau cazați turiștii erau murdare, saltelele pătate și lenjeria murdară.

Problemele se țin lanț de acest hotel de fițe de pe Valea Prahovei

Tot atunci, mai mulți clienți cazați la resortul de fițe s-au simțit rău, după ce au luat masa la restaurant. Oaspeții au reclamat situația revoltătoare la secția de poliție, iar oamenii legii i-au anunțat pe comisarii OPC. În urma verificărilor, administratorii hotelului Orizont au fost amendați cu 10.000 de lei, având obligația să remedieze toate problemele constatate.

Istoria s-a repetat și în ianuarie 2022, pentru un turist venit la munte la Predeal, împreună cu familia și cu cu alți prieteni.

„Ne-am cazat duminică 23.01 la Hotelul Orizont Predeal , optând pentru 2 nopți timp în care am servit toate mesele în cadrul hotelului, la restaurantul propriu. În jurul orei 00:10 din prima noapte, una din cele 2 fete ale mele, în vârstă de 2 ani si 10 luni a început să vomite încontinuu, am încercat orice pentru a o stabiliza dar nu am reușit, astfel am sunat la 112 si la Centrul de Asistență Predeal, unde am fost sfătuit sa mergem de îndată la URGENTE Pediatrie, lucru ce l-am și făcut, la ora 04:30 am ajuns la Urgențe Minore Pediatrie – i s-au recoltat probe etc, a primit medicație intramusculara si am plecat înapoi in Predeal în jurul orei 05:30.

În noaptea respectivă, deși i-am administrat tot ce ne-au sfătuit cei de la URGENTE, tot a mai vomat de câteva ori, am continuat să rămânem in locația respectivă (Hotel de 4 stele cu Igiena de 0 stele), am continuat să mâncam în cadrul restaurantului lor și am ajuns să dormim a 2-a noapte acolo.

Numai că, începând cu ora 6 dimineața a zilei de 25.01.2022, eu Silviu Smarand, soția Rania, si cealaltă fiica a mea Rania de 6.5 ani am început să vomităm violent și să avem scaune diaretice din 5 in 5 minute. Am făcut greu bagajele, deoarece nu puteam sta pe picioare bine nici unul dintre noi și am încercat sa plecam spre casa cât mai repede (Pitești)).

APELEZ CU ÎNCREDERE LA INSTITUȚIILE ABILITATE SA IA MĂSURI DEÎNDATĂ IMPOTRIVA hotelului + restaurantului respectiv ORIZONT din Predeal. Este un PERICOL BIOLOGIC ce se întâmpla acolo. Au fost și alți clienti nemulțumiți de tot ce se întâmplă acolo. Vă stau la dispoziție pentru orice detaliu în plus și sper ca acest loc să fie ÎNCHIS cât mai repede pentru a nu trece și alți consumatori prin ce trec prietenii si familia mea acum. Diagnostic in prima faza infecție bacteriană, cu suspiciuni de alte probleme medicale.”, a dezvăluit argeșeanul Smarand Silviu Costin într-o scrisoare transmisă Monitorului Expres.

Hotel Orizont a fost închis

ANPC Brașov a mers în inspecție la hotelul Orizont din Predeal, unde a găsit alimente expirate, depozitate necorespunzător. Inspectorii au dispus o amendă de 30.000 lei și au oprit temporar prestarea de servicii de alimentație publică.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...