Situație incredibilă într-un oraș din România! Un centru de vaccinare anti-COVID riscă să fie închis din cauza facturii uriașe la utilități. Primarul localității respective spune că municipalitatea nu are de unde să achite acești bani și cere ajutorul autorităților. Iată despre ce oraș este vorba și ce sumă trebuie să plătească Primăria!
Primarul unui oraș din România anunță că ar putea închide centrul de vaccinare din cauza facturii la utilități. Este vorba despre centrul de imunizare din Motru, județul Gorj.
Primarul Cosmin Morega a rămas înmărmurit când a văzut că trebuie să achite nu mai puțin de 35.000 de lei la gaze, în condițiile în care până acum nu a primit facturi mai mari de 5.000 de lei.
„În condițiile în care nu depășeam 5.000 – 7.000 de lei pe lună, acum, avem pe noiembrie și decembrie 35.000 de lei la gaze”, a precizat primarul din Motru, pentru Gorjonline.ro.
Situația este și mai gravă dacă ne gândim că Motru are doar un singur centru de vaccinare. Conform edilului, numărul persoanelor care se imunizează zilnic în această localitate este de aproximativ zece persoane.
După ce a văzut cât a venit factura la gaze, Cosmin Morega se teme că și factura la energia electrică va depăşi bugetul municipalității.
Potrivit calculelor sale, cheltuielile la apă, gaz și energie se ridică la la 50.000 de lei, sumă necesară doar pentru funcționarea centrului de vaccinare.
Astfel, acesta se întreabă dacă nu cumva ar fi mai bine să închidă acest centru de imunizare, mai ales că numărul persoanelor care vin să se vaccineze este destul de mic.
„Mă aștept și la energia electrică să vină una dublă sau triplă față de cea obișnuită și, atunci, îmi pun întrebarea dacă mai are rost ca acest centru de vaccinare, pe lângă cheltuielile cu personalul și alte materiale necesare, să mai funcționeze.
Cheltuiala cu energia, apa și gazul se ridică la 50.000 de lei, în condițiile în care se vaccinează 8-10 persoane pe zi cu prima doză”, a precizat Cosmin Morega pentru aceeași sursă.
Primarul din Motru a mărturisit că a cerut ajutor celor de la DSP Gorj, însă răspunsul acestora nu a fost unul favorabil.
Edilul a fost informat că bugetul pe care Ministerul Sănătății îl poate suporta este de doar 20.000 de lei pe lună, sumă care nu acoperă cheltuielile.