ANM a emis cod galben! Ce se întâmplă cu vremea în țară. Vești noi de la meteorologi

Andrei Cezar 07.06.2020, 12:24

Vremea capricioasă continuă în unele zone ale țării. Meteorologii au anunțat ploi și vijelii în partea de Nord-Vest, avertizarea fiind valabilă până duminică seara. În schimb, în partea opusă, la malul mării, turiștii au parte de vremea bună pe care și-au dorit-o pentru minivacanța de Rusalii.

Cod galben de ploi și vijelii

Administrația Națională de Meteorolgie a emis o avertizare cod galben de ploi și vijelii în partea de Nord-Vest a țării, care va fi valabilă duminică de la ora 13:00 până la ora 21:00.

Potrivit meteorlogilor, în această zona vor avea loc fenomene asociate instabilității atmosferice. În nord-vestul țării și în zona Munților Apuseni instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/m.

ANM a emis cod galben! Ce se întâmplă cu vremea în țară. Vești noi de la meteorologi
ANM a emis cod galben! Ce se întâmplă cu vremea în țară. Vești noi de la meteorologi

Vremea la mare, pe placul turiștilor

Turiștii au luat cu asalt stațiunile de la malul mării în această minivacanță. Cele trei zile de relaxare, coincid cu primul weekend în care au fost ridicate unele restricții, așa că nu e de mirare numărul mare de oameni care au vrut să facă prima baie pe anul acesta, în apa mării.

Iar vremea a ținut cu ei. Sâmbătă razele soarelui au scăldat din plin litoralul, iar temperaturile au fost normale pentru această perioadă. Maxima nu a depășit 25-26 de grade. În timp ce minima a fost între 15-16 grade.

Turiștii s-au simțit bine chiar și pe timp de pandemie. Plajele din Mamaia au fost aproape pline. ”Ne bucurăm de soare, plajă și terase. Restaurantele sunt închise și seara stăm mai mult în aer liber, ne plimbăm”, spune un turist din București, care doar ce a făcut o baie în apa rece a mării.

Localurile și terasele au fost pline în timpul zilei, iar oamenii au respectat regulile de distanțare.

Și pentru ziua de duminică, în prima zi de Rusalii, se anunță vreme frumoasă și normală din punt de vedere termic. Temperaturile vor fi ceva mai scăzute decât în ziua precedentă, maximele ajungând până la 24 de grade, ar cele minime vor fi cuprinse între 14 şi 16 grade.

Urmăriți Impact.ro și pe