Cât a ajuns să coste, anul acesta, un șezlong pe litoralul românesc. Surpriza de care au avut parte turiștii pe plajă

Andrei Cezar 06.06.2020, 16:28

Vama Veche nu va mai arăta ca înainte. Cel puțin asta spun administratorii plajelor care susțin că măsurile de distanțare fizică îi va afecta atât pe ei cât și pe turiștri. Numărul mai mic de oameni care vor putea închiria un șezlong se va reflecta și în prețul acestuia, care va fi mai mare.

Cât a ajuns să coste un șezlong pe litoralul românesc

Redeschiderea plajelor și a teraselor a coincis cu începutul verii, iar românii abia au așeptat acest moment. Mulți dintre ei au mers deja la mare, chiar dacă în ultima perioadă vremea nu a fost tocmai prielnică. Însă spre deosebire de anii trecuți, situația de la malul mării va fi radical schimbată în acest sezon.

La Vama Veche, spre exemplu, imaginile cu grupuri mari de tineri care cântă și se distrează pe plajă vor rămâne doar o amintire, cel puțin deocamdată. Regulile de distanțare socială trebuie respectate, iar administratorii plajelor spun că se va lucra la capacitate redusă. Acest lucru duce automat și la pierderi financiare deloc de neglijat, pentru ei.

Dacă anul trecut, prețul pentru un șezlong, în timpul săptămânii, era de 25 de lei, iar în weekend de 30 de lei, acum turiștii vor trebui să plătească mai mult.

„Anul acesta am pregătit plaja cu 80 de umbreluţe. Asta înseamnă undeva 150 de umbreluţe capacitate maximă. Este o creştere de 5 lei per şezlong, ţinând cont că s-a redus numărul de locuri pe plajă şi apar nişte cheltuieli noi.

La fiecare schimbare de client şezlongurile trebuiesc dezinfectate. (…) Avem trei culoare. Plaja are cam 100 de metri deschidere la mare şi am creat trei zone de acces unde nu-i obligăm să-şi ia şezlongul, unde pot să se aşeze cu prosopul”, a declarat Cornel Lazăr, administrator a două plaje din Vama Veche, potrivit digi24.ro.

Cât a ajuns să coste, anul acesta, un șezlong pe litoralul românesc. Surpriza de care au avut parte turiștii pe plajă
Cât a ajuns să coste, anul acesta, un șezlong pe litoralul românesc. Surpriza de care au avut parte turiștii pe plajă

Cluburile vor rămâne închise

Chiar dacă stațiunea este recunoscută pentru distracție, în special după apusul Soarelui, în momentul de față nu se întrevede vreo veste bună pentru petrecăreți. Cluburile și localurile, unde în mod normal se petrecea până în zori, vor rămâne închsie. Patronii susțin că din acest punct de vedere ”aici va fi lovitura financiară”.

„Problema e cu activitatea de seară pe care încă nu o vom deschide din frică că nu putem manageria aglomeraţia de oameni. Vama Veche e o staţiune cu specific aparte. O staţiune de tineret, unde oamenii petrec pe plajă. La noi pe plajă se strâng în mod normal între 1.000 şi 2.000 de oameni. Aici va fi lovitura financiară”, a mai spus administratorul, potrivit aceleiași surse.

Urmăriți Impact.ro și pe