Animalul rar care a apărut în largul coastelor Californiei. Oamenii au rămas încântați, așa ceva se vede o dată-n viață

Ioana Bucur 20.05.2021, 19:24

Câțiva norocoși au avut parte de întâlnirea vieții reușind să fotografieze animalul rar care a apărut în largul coastelor Californiei. Oamenii au rămas încântați, așa ceva se vede o dată-n viață: „E unic”.

Animalul rar care a apărut în largul coastelor Californiei

Au ieșit pe mare în căutarea balenelor, însă au avut parte de o întâlnire unică în viață. Cu aparatele foto pregătite, oamenii au reușit să surprindă imagini spectaculoase cu animalul rar ce a apărut în largul coastelor Californiei. La un moment dat, ambarcațiunea în care se aflau mai mulți americani a fost înconjurată de un grup mare de delfini – aproape 40 au numărat martorii. Printre ei, unul dintre cei mai jucăuși le-a atras atenția, însă nu datorită salturilor sale. Oamenilor nu le-a venit să creadă că era real, însă pe măsură ce se apropiau de animal, și-au dat seama că sunt martorii unui moment special, poate unic în viață.

Printre cei aproape 40 de delfini din specia Risso era și unul alb ca neaua. Cercetătorii marini de pe ambarcațiune nu au putut stabili dacă exemplarul suferă de albinism sau de leucism – termen general folosit pentru a descrie orice afecțiune ce se manifestă prin absența pigmentului.

„Membrii echipajului au avut parte de o întâlnire cu adevărat specială. Vasul lor s-a apropiat de un grup de 40 de delfini din specia Risso, la nici trei mile de Laguna Beach. Printre ei au observat un adult alb imaculat. Exemplarele din specia Risso sunt gri închis la naștere, apoi capătă o nuanță mai deschisă, de măsură ce cresc”, a declarat Jessica Roame, reprezentant al Newport Coastal Adventure.

Animalul rar care a apărut în largul coastelor Californiei
Delfinul alb

„Un delfin Risso alb este ceva unic”

Roame a explicat că, la naștere, delfinii Risso sunt gri închis, însă culoarea pielii lor capată o nuanță mai deschisă, pe măsură ce cresc. Asta se datorează mai unei serii întregi de factori, printre care un comportament social tipic acestor animale:  mușcatul. „Decolorarea este și o consecinț a rănilor cu care se aleg de la tentaculele caracatițelor – principala lor sursă de hrană”, a mai spus ea.

„Un delfin Risso alb este ceva unic, chiar dacă nu ne putem da seama dacă aveam de-a face cu un caz de albinism sau de leucism. Puțini au șansa să vadă așa ceva în viață”, a adăugat Jessica Roame.

În fotografiile și înregistrările video făcute, delfinul arată aproape ca o fantomă printre camarazii săi gri. Unii au spus că silueta albă îi duce cu gândul la balena enigmatică din opera Moby Dick.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...