Animalele ciudate filmate lângă un oraș de 250.000 de locuitori. De ce au fost chemați voluntari să le prindă

Ioana Bucur 17.02.2021, 08:26

Apariție bizară lângă un oraș cu peste 250.000 de locuitori. Mai mulți voluntari au fost mobilizați ca să prindă animalele ciudate. Pericolul era evident, așa că autoritățile au dat alarma imediat după ce au văzut filmarea șocantă.

Animalele ciudate filmate lângă un oraș de 250.000 de locuitori

Mai multe imagini fac furori pe internet. Oamenii au fost revoltați când au văzut ce se întâmpla la intrarea într-un oraș în care locuiesc peste 250.000 de oameni. Animalele ciudate, cu blana albastră, filmate plimbându-se prin zăpadă au devenit virale, peste noapte, ajungând chiar și în presa din Rusia.  Înregistrările cu haita de câini ce și-a făcut apariția la marginea orașului Dzerzhinsk, la aproape 370 de kilometri de Moscova, au pus în alertă autoritățile, în special grupurile de activiști.

Reprezentanții diferitelor organizații pentru protecția animalelor au tras un puternic semnal de alarmă, îngrijorați că viața câinilor ar fi putut fi în pericol. Se bănuia că blana animalelor devenise albastră în urma expunerii la substanțe chimice lăsate în urmă într-o fabrică abandonată de lângă oraș, unde se produceau, în trecut, plexiglas și acid cianhidric. În ultima vreme, în acea zonă, numărul animelelor fără stăpân a crescut semnificativ. Câinii vagabonzi se plimbau nestingheriți printre clădirile în care încă se mai găsesc cantități mari de substanțe chimice periculoase, cum ar fi sulfatul de cupru, a dezvăluit, pentru agenția de știri RIA Novosti, chiar fostul manager al fabricii.

Animalele ciudate filmate lângă un oraș de 250.000 de locuitori
Câinii au fost prinși de voluntari. Foto: Ria Novosti

Mobilizare uriașă în rândul oamenilor pentru prinderea câinilor cu blană albastră

Potrivit The Moscow Times, autoritățile locale din orașul Dzerzhinsk au început deja să negocieze cu actuala conducere a companiei ce este proprietara fabricii. Se dorea obținerea permisiunii de a intra în clădirile abandonate, pentru a vedea exact ce sau dacă există substanțe chimice în halele ce s-au transformat în adăpost pentru câinii fără stăpân.

Imaginile în care au fost surprinse „animalele ciudate” filmate lângă Dzerzhinsk au fost analizate cu atenție de mai mulți activiști pentru protecția animalelor. La prima vedere, aceștia au spus că toți câinii par a fi „într-o stare satisfăcătoare”. Oamenii au început să se mobilizeze pentru a-i prinde și a-i duce la o clinică veterinară, ca să fie văzuți și de un specialist și pentru a se încerca să se stabilească exact dacă substanța ce le-a colorat blana este sau nu periculoasă. Din fericire, potrivit agenției de știri RIA Novosti, analizele tuturor câinilor au ieșit normale. Până acum, doi dintre ei și-au găsit stăpâni noi.

Animal ciudat, filmat în China. Ar putea fi singurul exemplar din lume văzut vreodată

Specialiștii din China au fost puși pe jar, la începutul acestui an, după ce au verificat înregistrările făcute de o cameră de supraveghere montată în Rezervația Naturală Wolong, provinciei Sichuan, China. Mare, cu ochii roșii și o blană de culoare albă spre auriu, un urs panda albinos a fost surprins plimbându-se prin fața obiectivului aparatului. Potrivit publicației Daily Mail, autoritățile din China sunt de părere că acesta este același urs panda albinos care a mai fost filmat de camerele video montate în rezervație și în anul 2019, în aceeași zonă. De atunci, animalul n-a mai fost zărit. Specie pe cale de dispariție, se estimează că, în prezent, numărul urșilor panda care mai trăiesc în sălbăticie ar fi de 1.864, potrivit World Wildlife Fund. Aproximativ 600 de exemplare se aflau în captivitate anul trecut, conform agenției de presă de stat din China, Xinhua. Imaginile se pot vedea AICI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...