Angela Merkel s-a vaccinat la prima doză cu AstraZeneca, dar după rapel a venit anunțul surpriză. Ce scrie acum presa din Germania

Iancu Andreea, Rădulescu Valentin 22.06.2021, 19:34
Angela Merkel s-a vaccinat la prima doză cu AstraZeneca, dar după rapel a venit anunțul surpriză. Ce scrie acum presa din Germania

Cancelarul german Angela Merkel nu a făcut notă discordantă în rândul oficialilor internaționali și s-a vaccinat împotriva Covid-19, la prima doză cu serul produs de AstraZeneca. Totuși, la rapel, oficialul Germaniei a uimit prin alegerea făcută. Purtătorul de cuvânt al cancelarului Merkel a anunțat cu ce a încheiat oficialul german schema de vaccinare împotriva virusului care a generat pandemia. Se pare că acesta este un obicei frecvent întâlnit în mai multe state ale lumii.

Cu ce s-a vaccinat Angela Merkel la rapel, după ce la prima doză a ales AstraZeneca

Angela Merkel s-a vaccinat în urmă cu aproximativ două luni de zile, pe data de 16 aprilie, cu prima doză a serului AstraZeneca. Oficialul german, în vârstă de 66 de ani, a optat pentru vaccinul acesta în ciuda faptului că utilizare sa a fost suspendată pentru o perioadă în Germania, după ce au fost semnalate mai multe cazuri de tromboză la nivel european. În urmă cu câteva zile, Angela Merkel a făcut și rapelul, însă a uimit pe toată lumea cu alegerea unui alt ser pentru imunizarea completă. Oficialul german susținea vaccinarea în aprilie, după prima doză de vaccin.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care sunt implicați în campania de vaccinare și tuturor celor care s-au vaccinat. Vaccinarea este cheia pentru învingerea pandemiei, scria Merkel pe Twitter.

Totuși, Angela Merkel a ales să primească la rapel vaccinul de la Moderna, în ciuda faptului că prima doză a fost efectuată cu serul AstraZeneca. Potrivit unui purtător de cuvânt al șefei guvernului german, acesteia i-a fost administrată o a doua doză de vaccin, care are la bază tehnologia ARN mesager.

Da, confirmăm, a indicat un purtător de cuvânt al cancelarului german.

Angela Merkel s-a vaccinat cu AstraZeneca la prima doză și cu alt vaccin la rapel
Cancelarul german a optat pentru o schemă de vaccinare complexă

Prima doză de AstraZeneca, a doua de Pfizer sau Moderna, un obicei în alte state

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel a postat pe Twitter o fotografie cu certificatul de vaccinare al oficialului german, prin care demonstrează că șefa Guvernului a îndeplinit schema completă de vaccinare împotriva COVID-19. Pe de altă parte, gestul lui Merkel nu este unul complet neașteptat, de vreme ce serul Moderna a mai fost administrat și altor oficiali germani, printre care se numără și preşedintele Republicii, Frank-Walter Steinmeier. Serul este rezervat în Germania pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani.

În plus, mai multe state ale lumii, printre care se numără și Germania, au optat pentru o „schemă vaccinală mixtă”. Astfel, mai mulți cetățeni au fost imunizați inițial cu o doză de vaccin AstraZeneca pentru ca ulterior să primească serul cu ARN mesager, fie de la Pfizer-BioNTech sau cel de la Moderna. Deocamdată, în Germania, 26 de milioane de cetățeni au fost vaccinați complet împotriva COVID. Chiar și așa, cancelarul Angela Merkel insistă asupra prudenței în fața virusului. Pe de altă parte, peste jumătate din populaţia Germaniei, reprezentând 42,5 milioane de persoane, a primit cel puţin o doză de vaccin, în timp ce 26,3 milioane s-au imunizat complet, potrivit informațiilor furnizate de Institutul Robert Koch, principala autoritate sanitară germană.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...