Angela Merkel nu vrea să rămână în istorie ca o leneșă. ”Am capacități demne de o cămilă”

Ana Anitoiu 21.05.2021, 08:54
Angela Merkel nu vrea să rămână în istorie ca o leneșă. ”Am capacități demne de o cămilă”

Angela Merkel nu vrea să rămână în istorie ca o leneșă. Cancelarul german care se pregătește să se retragă de la putere după 16 ani și patru mandate, în urma alegerilor legislative ce sunt prevăzute la data de 26 septembrie, a spus despre ea că are ”capacități demne de o cămilă”.

Angela Merkel, despre rezistența ei la oboseală

Cancelarul german, în vârstă de 66 de ani, a fost întrebată, joi, la un forum al radiodifuzorului WDR, ce nu ar vrea să scrie despre ea în cărţile de istorie. Angela Merkel a răspuns cu un zâmbet, fără să stea prea mult pe gânduri: ”Că am fost o leneşă”.

”Am capacităţi demne de o cămilă. Am o anumită abilitate de a acumula. Însă, la un moment dat, trebuie să-mi refac plinul”, spunea Angela Merkel despre rezistența ei la oboseală, în anul 2015, când a făcut o noapte albă de 16 ore de negocieri, la Minsk, pentru încheierea unui armistiţiu în Ucraina, după care a participat la un summit european de două zile.

Angela Merkel nu vrea sa ramana in istorie ca o lenesa. Am capacitati demne de o camila
Angela Merkel

Angela Merkel, despre metoda ei de lucru

De asemenea, Angela Merkel și-a descris metoda de lucru. Cancelarul german a spus că a încercat întotdeauna să stabilească legături și să rezolve conflicte prin discuție, în loc să realimenteze tensiunile și să le lase să explodeze.

De altfel, Angela Merkel i-a cucerit și pe români, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de către INSCOP Research în parteneriat cu Verifield, la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group. Primele două locuri în topul încrederii românilor în lideri internaționali au fost ocupate de către cancelarul german, cu 50,1%, și de președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, cu 41,6%.

Angela Merkel, gafă în parlament. A amuzat pe toată lumea

În luna februarie a acestui an, Angela Merkel a făcut o gafă în timpul unei dezbateri din parlament și a reușit să amuze pe toată lumea. Cancelarul german și-a scos masca de protecție când se afla la pupitru, astfel încât să poată vorbi liber. Ulterior, când s-a întors la locul ei, și-a aranjat stiloul și mapa, după care, brusc, și-a dat seama că lipsea ceva, s-a speriat și a luat-o la fugă.

Angela Merkel și-a dat seama că îi lipsea masca de protecție și a început să fugă către pupitrul la care o lăsase. O angajată care deja igieniza pupitrul i-a oferit-o, iar cancelarul german și-a pus-o imediat înapoi pe față. Momentul a fost filmat și apoi a devenit extrem de popular pe internet. Ulterior, s-a amuzat și ea de acest incident.

Urmăriți Impact.ro și pe