Angela Merkel i-a cucerit pe români. Informația surpriză, care e locul lui Vladimir Putin

Iancu Andreea, Ioana Constantin 25.03.2021, 09:38
Angela Merkel i-a cucerit pe români. Informația surpriză, care e locul lui Vladimir Putin

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, pare că i-a cucerit pe români, în comparație cu atitudinea acestora față de omologul rus, Vladimir Putin. Liderul internațional reprezintă o figură de încredere pentru cetățenii țării, care apreciază totodată și statul german prin prisma legăturii cu Merkel. Un top inedit arată ce părere au românii despre alți lideri și instituții internaționale importante.

Topul încrederii în personalități și organizații internaționale. Angela Merkel i-a cucerit pe români

Un sondaj realizat de către INSCOP Research în parteneriat cu Verifield, la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group, dezvăluie faptul că liderul german Angela Merkel i-a cucerit pe români. Cetățenii, care au participat la crearea unui top al încrederii în liderii internaționali, l-au plasat pe Cancelarul Germaniei pe primul loc al preferințelor lor. Conform datelor obținute, primele două poziții în topul încrederii românilor sunt ocupate de către Angela Merkel, cu 50,1% și Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, care a obținut 41,6%.

Poate deloc surprinzător, locul ocupat de către Vladimir Putin, președintele Rusiei, este unul aflat la coada clasamentului, liderul rus reușind să obțină un scor de numai 19%. Pe de altă parte, atunci când vine vorba despre state și organizații în care românii se încred, Germania este pe prima poziție, cu 57,6%. Aceasta este urmată de cele mai importante organizații din care România face parte, Uniunea Europeană (51,6%) și Organizația Tratatului Nord-Atlantic (NATO), cu 49,4%. Încrederea slabă în liderul rus Vladimir Putin se reflectă și în cazul acestui top, Rusia plasându-se pe ultimul loc și fiind precedată de China.

În timp ce Joe Biden a câștigat încrederea celor în vârstă, cei de peste 60 de ani și cu un nivel de educație mai scăzut alegând această opțiune, Merkel a câștigat încrederea celor din sectorul privat, liderul german numărându-se printre opțiunile locuitorilor din regiunea Nord-Est și celor cu un venit mai ridicat. Putin, pe de altă parte, a obținut încrederea celor sub 30 de ani, bărbaților și celor cu o educație medie sau superioară și un venit mai ridicat, conform datelor socio-demografice culese în perioada 1 -12 martie 2021 prin metoda CATI (interviuri telefonice). Potrivit truestoryproject.ro, eșantionul chestionat a fost de 1100 de persoane pe categorii socio-demografice relevante pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Acest top are o eroare maximă admisă de ± 2,95% la un grad de încredere de 95%.

Ce legătură există între Angela Merkel și Simona Halep
Ce legătură există între Angela Merkel și Simona Halep

Cancelarul german, un mare fan al Simonei Halep

Încrederea românilor în Angela Merkel pare să se reflecte și în aprecierea sa față de unele personalități importante ale României. Deși puțini cunosc acest aspect despre liderul german, Merkel este unul dintre cei mai înfocați fani ai jucătoarei de tenis Simona Halep. Această dezvăluire a fost făcută de către George Cosac, fostul președinte al Federației Române de Tenis.

La un moment dat, când Simona Halep nu câștigase un Grand Slam, cred că făcuse o finală sau ceva de genul acesta, am mers cu ea la ministrul de externe de la acea vreme pentru a obține un pașaport așa cum au toți marii campioni, pentru a circula mai ușor. Atunci, respectivul ministru i-a spus: «Simona, probabil că toată lumea te-a felicitat, probabil că toți ți-au zis că joci bine, ce echipament, ce rachete, tot felul de nebunii! Eu îți spun un singur lucru: de câte ori merg pe holurile Parlamentului European și mă întâlnesc cu doamna Angela Merkel, mă oprește și mă întreabă de fetița aceea talentată din România care obține performanțe importante». Era favorita cancelarului Germaniei!, a povestit Cosac, la GSP Live.

Urmăriți Impact.ro și pe