Dosar penal de ucidere din culpă, deschis după moartea lui Adrian Cernea. Ce s-ar fi întâmplat cu pilotul de off-road

Ana Anitoiu, Coteț Alexandru 20.06.2021, 17:16
Dosar penal de ucidere din culpă, deschis după moartea lui Adrian Cernea. Ce s-ar fi întâmplat cu pilotul de off-road

A fost deschis un dosar penal de ucidere din culpă după ce Adrian Cernea a murit, sâmbătă, în apropiere de Slănic Moldova, în timpul Campionatului Național de Off-Road. Iată ce s-ar fi întâmplat cu pilotul.

Dosar penal de ucidere din culpă în cazul decesului pilotului Adrian Cernea

Acest dosar penal de ucidere din culpă a fost deschis de polițiștii de la Bacău. Ancheta se desfășoară deocamdată in rem, fără să existe momentan persoane suspecte. Autoritățile au dat startul audierilor, la care au fost chemați inclusiv reprezentanții comitetului de organizare a competiției ce s-a încheiat tragic, persoane din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv

Totodată, sunt audiați colegii pilotului Adrian Cernea și martori de la fața locului care ar fi încercat să-l ajute pe copilotul Alex Tache, care a reușit să iasă din mașină și a înotat până la mal. Automobilul fusese luat de viitură pe râul Oituz, după ce prin apa al cărui nivel crescuse brusc trecuseră și alți concurenți, fără probleme.

Dosar penal de ucidere din culpa, deschis dupa moartea lui Adrian Cernea
Adrian Cernea

Ce s-a întâmplat în cazul lui Adrian Cernea. De ce nu a reușit să se salveze

Spre deosebire de copilotul său, Adrian Cernea nu a reușit să se salveze. Motivul ar fi fost faptul că pilotul, fost campion național de off-road, a fost prins sub câțiva bușteni aduși de apă. Acum, polițiștii vor să afle dacă cineva din comitetul de organizare a competiției poate să fie responsabil pentru decesul pilotului.

Prefectul județului Bacău a declarat, sâmbătă, că în dimineața competiției a avut loc o ședință tehnică. Atunci, echipajele au fost informate despre avertizările de condiții meteo nefavorabile, li s-a atras atenția asupra faptul că ar putea exista pericole, dar toți participanții și-au asumat prezența la concurs.

Mesajul Federației Române de Automobilism, după tragedie

După incidentul tragic în care Adrian Cernea și-a pierdut viața, competiția a fost suspendată. A fost demarată o intervenție atât cu echipaje de off road, care erau prezente la faţa locului, cât şi cu echipaje ISU. Federația Română de Automobilism a transmis, sâmbătă, un mesaj referitor la felul în care s-a desfășurat totul și a anunțat începerea unei anchete.

”Cu durere în suflet anunţăm faptul că pilotul de off road, fost campion naţional, Adrian Cernea, a decedat astăzi, în timpul unei etape naţionale de off road, care are loc la Slănic Moldova. Echipajul format din Adrian Cernea şi copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme moment în care au fost surprinşi de o viitură. Maşina de concurs a fost luată de ape. Alex Tache a fost salvat în ultima clipă, însă Adrian Cernea a rămas blocat în maşina luată de ape, conform membrilor Comisiei Naţionale de Off Road, prezenţi la Slănic Moldova.

Concursul a fost întrerupt imediat şi în încercarea de salvare a acestuia, s-a intervenit atât cu echipaje de off road, care erau prezente la faţa locului, cât şi cu echipaje ISU. Din păcate, trupul său a fost găsit fără suflare câteva sute de metri mai jos. Încă din momentul în care a primit primele informaţii privind dispariţia lui Adrian Cernea în ape, Biroul Executiv al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv s-a întrunit de urgenţă şi a deschis o anchetă pentru a vedea în ce circumstanţe s-a produs tragedia. Membri ai Comisiei de Off Road au informat familiile imediat după ce s-a aflat de momentul viiturii şi s-a păstrat legătură în permanenţă”, a anunțat Federația.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...