Anchete în județul Dolj, după ce un elev a postat pe facebook subiectele de la una dintre materiile de la Bacalaureat

Alexandrina Toader 18.08.2021, 17:04
Anchete în județul Dolj, după ce un elev a postat pe facebook subiectele de la una dintre materiile de la Bacalaureat

Inspectoratul Școlar Județean Dolj, dar și polițiștii fac verificări în acest caz, iar tânărul s-a ales cu dosar penal.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, Nicoleta Lițoiu, incidentul a avut loc în centrul de examen de la Colegiul Tehnic “Constantin Brâncuși” din Craiova, la proba la alegere a profilului și specializării.

Un elev din Dolj a postat pe facebook subiectele de la BAC

Unul dintre elevi a intrat cu telefonul în sala de examen, desi nu avea voie și a fotografiat subiectele pe care apoi le-a postat pe o rețea de socializare, pe un grup dedicat bacalaureatului și a cerut sprijin în rezolvarea cerințelor.

La unul din centrele de examen a fost o tentativă de fraudă. Pe o rețea de socializare a apărut subiectul de la disciplina Chimie organică, subiect care a a apărut în timpul desfășurării probei. Comisia Județeană s-a sesizat imediat, în acest sens a fost anunțată și poliția, în continuare se desfășoară și o anchetă a poliției.

În acel centru, un singur candidat susținea proba la Chimie organică și vom lua măsurile care se impun, mergând până la elimnarea candidatului din examen, timp de două sesiuni de examen. Este vorba despre un elev din sesiunea anterioară, a transmis Nicoleta Lițoiu.

Un elev a postat pe facebook subiectele de la BAC
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, Nicoleta Litoiu

În paralel este în desfășurare și o anchetă a Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

În cursul zilei de astăzi, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au fost sesizați de către reprezentanții unei instituții de învățământ din Craiova cu privire la faptul ca pe o rețea de socializare au fost publicate subiectele la o disciplină înainte de finalizarea probei susținută în data de 18 august a.c. la un liceu din Craiova.

Polițiștii au efectuat verificări și au stabilit că în dimineața zilei de 18 august a.c. ar fi fost postate două fotografii pe o rețea de socializare cu subiectele susținute la o disciplină de concurs. În urma cercetărilor efectuate de polițiști, a fost identificat un tânăr de 27 de ani, din comuna Cernatesti, bănuit ca ar fi fotografiat subiectele, a declarat Daniela Pîrvulescu, inspector principal în cadrul IPJ Dolj.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de divulgarea de informații nepublice.

Urmăriți Impact.ro și pe