Angajat în Guvern cu salariu mai mare decât al Vioricăi Dăncilă. Ce a făcut premierul când a aflat

Stefan Daniel 12.07.2019, 13:22
Angajat în Guvern cu salariu mai mare decât al Vioricăi Dăncilă. Ce a făcut premierul când a aflat

Viorica Dăncilă a descoperit cu stupoare că un angajat din guvernul condus de ea are un salariu mai mare decât ea. Așa ceva nu trebuie permis, nu? Cum se poate ca o persoană cu o poziție profesională inferioară să câștige mai mult decât prim-ministrul, în opinia Vioricăi. Nu trebuie să te joci cu banii publici. Sigur, salariul de premier și cel al miniștrilor nu reprezintă o joacă. Salariile lor trebuie să rămână la fel. Doar la alții trebuie să scadă.

Ai văzut vreodată în documentarele despre natură cum arată o bătălie pe pradă între prădători? Omul a rămas tot prădător, chiar dacă se îmbracă în costum și merge la serviciu cu o mașină scumpă. Dacă omul respectiv mai deține și o funcție de vază în cadrul elitei de „prădători”, în mod clar nu se cade să lași prada din mână și s-o ia altul.

Viorica Dăncilă a aflat că un angajat din Guvern are salariul mai mare decât al ei

Angajat în Guvern cu salariu mai mare decât al Vioricăi Dăncilă. Ce a făcut premierul când a aflat

Viorica Dăncilă e devenit un politician feroce de când Liviu Dragnea a fost condamnat și-i pune la respect mai ales pe membrii PSD. În această perioadă, Guvernul se pregătește să mai taie din cheltuieli, iar pe lista neagră sunt și cazurile de angajați în cadrul ministerelor, detașați de la companii private, care să încaseze salarii mai mari decât miniștrii sau premierul.

Joi, 11 iulie, premierul a declarat că a și identificat un astfel de caz, al unui angajat din cadrul Secretariatului General al Guvernului care are un salariu lunar mai mare decât al prim-ministrului. Asta după ce a cerut o situație a detașărilor din mediul privat la stat. Ce putem spune…la privat, unii angajați sunt învățați cu salarii foarte mari, pentru că și munca și asumarea sunt pe măsură. La stat nu este așa?…

„Vreau să văd ce angajări s-au făcut de la 1 ianuarie şi miniştrii să spună de ce au făcut acele angajări. În Secretariatul General al Guvernului aveam o detaşare a unei persoane, nu spun ca nu este bine pregatită, nu sunt în măsură să îi fac evaluarea, dar cu 27.000 de lei. E o aberaţie. Nu ne putem juca cu fondurile publice”, a declarat premierul.

Ce salariu are Viorica Dăncilă

  • Prim – ministru 12.782;
  • Viceprim-ministru 11.893;
  • Secretar general 11.671;
  • Secretar general adjunct 8.892;
  • Secretar de stat 8.892;
  • Consilier de stat 8.892;
  • Subsecretar de stat 7.780.

Sumele sunt pentru anul 2018.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe