Viorica Dăncilă nu exclude candidatura ei la alegerile prezidențiale: „Nu vreau să creadă că sunt un om laș”

Viorica Dăncilă va candida la alegerile prezidențiale, dar cu o condiție

Viorica Dăncilă a declarat public că nu exclude candidatura sa la alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an. Premierul are mai mult curaj ca niciodată în plan politic și vrea să demonstreze că nimic nu o demoralizează. Primii care au subestimat-o au fost chiar unii membri PSD, iar dacă va fi nevoie, îi va reprezenta chiar și la prezidențiale, nu doar la nivel de partid și de guvern.

Viorica Dăncilă va candida la prezidențiale, dacă partidul i-o cere

Din punct de vedere constituțional, Dăncilă are toate drepturile de a candida la alegerile de la sfârșitul anului, chiar dacă este deja premier și președinte de partid. Nu doar că a câștigat în mod covârșitor voturile pentru șefia PSD, dar a și „supraviețuit” câtorva moțiuni de cenzură și a reușit să rămână în fruntea guvernului. Evident că nu este exclus să fie candidata numărul 1 la prezidențiale, mai ales că, nu poți spune că sunt prea mulți „prezidențiabili” prin PSD în acest moment.

„Nu am luat încă în calcul acest lucru, am considerat că voi merge cu un candidat, iar eu ca prim ministru și președinte PSD îl voi sprijini. Dar nu vreau să creadă că sunt un om laș. Dacă partidul îmi va cere acest lucru și va crede că este singura soluție, voi accepta ceea ce spune partidul. Dar în acest moment, eu cred că este bine să avem un candidat și eu să sprijin acel candidat. […] Dacă nu există o altă opțiune care efectiv să ne ducă spre turul II, dacă partidul va cere, nu voi face un pas înapoi, dar opțiunea mea este să merg în spatele altui candidat”, a declarat premierul.

Ce-și dorește, de fapt, Viorica Dăncilă

Dăncilă nu exclude candidatura ei la alegerile prezidențiale: „Nu vreau să creadă că sunt un om laș”

Premierul se gândește mai întâi la binele partidului, așa că nu vrea să reducă șansele altor membri PSD de a candida la alegeri:

„Vrem să avem un candidat care să maximizeze șansele Partidului Social Democrat […] Am vorbit în partid, am introdus în sondaje pe toți cei care și-au exprimat această opțiune, de a fi candidatul Partidului Social Democrat la alegerile prezidențiale. Tot în sondaje am introdus și un alt candidat, nu am dat nume, să vedem dacă există această opinie, că ar trebui să avem un canddiat din exterior, am introdus și candidatul ALDE, pe Călin Popescu Tăriceanu. Am o primă evaluare, acum vreau să fac un nou sondaj, până când vom anunța candidatul, astfel încât primii doi trei … să vedem cum stau în sondaje”, a zis Dăncilă, conform Digi24.