Andreea Marin sare în ajutorul copiilor refugiaţi din Ucraina. Imagini emoţionante cu vedeta la graniţa României

Iancu Andreea 02.03.2022, 15:36
Andreea Marin sare în ajutorul copiilor refugiaţi din Ucraina. Imagini emoţionante cu vedeta la graniţa României

Situația refugiaților din Ucraina, care au ajuns pe teritoriul României în ultimele zile, este una înduioșătoare. Numeroase familii au fost destrămate din cauza războiului, mamele și copii lor lăsându-și în urmă soții și tații pentru a căuta siguranța în statele vecine. O mobilizare neașteptată a autorităților și diferitelor asociații de voluntari, a oamenilor simpli, poate fi urmărită la granița României zilele acestea. Printre ei s-a numărat și Andreea Marin, ambasador UNICEF, dar mai presus de toate mamă, care înțelege drama copiilor refugiați din Ucraina, cărora a încercat să le aline suferința.

Andreea Marin, imagini emoționante cu copiii refugiați din Ucraina, la granița României

Este una dintre cele mai apreciate prezențe feminine din televiziunea din țara noastră, deși de ani buni s-a concentrat pe afacerile sale, mai departe de lumina reflectoarelor. Andreea Marin, cu o carieră de peste trei decenii în jurnalism, a fost implicată de-a lungul timpului în numeroase acte de caritate. Recent, în calitate de ambasador al UNICEF România, Andreea Marin a ales să îi ajute pe copiii și mamele lor, refugiați din Ucraina, mergând la Vama Siret pentru a le afla povestea și a le oferi sprijin.

Prezentatoarea s-a alăturat oamenilor care au decis să ajute și a descoperit mii de familii dezorientate, copii speriați și triști, mame care nu cunosc cum va arăta viitorul rău, în condițiile în care nu se pot întoarce deocamdată acasă. Viața lor s-a schimbat complet într-o clipă. Andreea Marin a fost impresionată să le afle poveștile și a încercat să le ofere alinare.

„Vă dăruiesc o emoție specială și o șansă de a dărui Omenie, la rândul vostru, mai departe. Fetița din imagine, refugiată în România alături de mama și sora sa, mi-a încălzit inima cu zâmbetul și inocența ei, într-o zi în care cu greu am putut simți lumină în suflet. Ieri m-am aflat la granița și am cunoscut o realitate pe care nicio mamă nu și-ar dori vreodată să o simtă, să o afle.”, a scris Andreea Marin în dreptul unor imagini de la Vama Siret.

Andreea Marin, imagini emoționante cu copiii refugiați din Ucraina, la granița României
Andreea Marin, ambasador UNICEF, oferă sprijin refugiaților din Ucraina

Vedeta sprijină inițiativa UNICEF și ajută refugiații ucraineni

Andreea Marin și mai mulți membrii ai organizației pe care o reprezintă în țara noastră au mers recent la Vama Siret, acolo unde mii de familii au ales să se refugieze din calea războiului cu care se confruntă Ucraina. Prezentatoarea a încercat să le ofere îmbrățișări celor aflați în deznădejde, punând un zâmbet timid pe chipul copiilor. Realitatea pe care Andreea a descoperit-o la granița țării noastre a fost tulburătoare.

„Sunt cuprinşi de teamă, după ce au auzit în mod repetat zgomot de arme grele, au inima frântă după ce au fost forţaţi să-şi vadă părinţii despărţiţi şi să părăsească tărâmul copilăriei, lumea lor de până acum, pentru a străbate un drum care nu duce nicăieri pentru ei. Sosesc la hotarele noastre înfriguraţi, le e foame, simt atâta nesiguranţă şi teamă. Mă aflu azi la una dintre graniţele noastre alături de echipa UNICEF şi tot acest amalgam de sentimente e foarte greu de dus într-un suflet de mamă”, a povestit Andreea Marin.

Cum susține prezentatoarea familiile aflate în necaz

Războiul a marcat întreaga lume, care privește cu teamă la evenimentele care au loc între Rusia și Ucraina. Familiile care au fugit din calea atacurilor în ultima săptămână s-au strâns într-un număr impresionant în România. Peste 70.000 de cetățeni ucraineni și nu numai au încercat să găsească adăpost în țara noastră. Și pentru că o mobilizare de forțe a fost pusă în mișcare, Andreea Marin a ales să își ofere susținerea. Astfel, vedeta a descoperit drama prin care trec refugiații.

„O zi în Vama Siret. Şi în tabăra pentru refugiaţi din apropiere. Sau într-un hotel transformat în adăpost pentru ei, privind în ochi şi ascultând copii cuprinşi de emoţie, mame cu lacrimi în ochi. Români care ajută fără să aibă în schimb mai mult decât o mulţumire sufletească. O zi în care mama din mine nu a putut fi detaşată în limite rezonabile, ca un jurnalist cu 30 de ani de meserie în spate, de subiectul fiecărui interviu. Prea mult de dus. Prea greu. Impresionant şi cutremurător, totodată. Fiecare fotografie este o poveste în sine. Pe rând, în zilele ce vin, vi le voi spune pe toate. Emoţia puternică spune însă multe, şi fără cuvinte”, a mai spus Andreea Marin pe rețelele de socializare.

Și pentru a marca vizita sa în Vama Siret, Andreea Marin și UNICEF, organizație pe care o reprezintă, îi îndeamnă pe toți cei care doresc să ajute să doneze. De asemenea, vedeta s-a hotărât să direcționeze orice sprijin de la Fundația Prețuiește Viața, pe care o administrează, către UNICEF și platforma Guvernului României. Acestea, alături de numeroase alte inițiative, încearcă să ajute refugiații.

Dincolo de bunurile materiale și ofertele de cazare pentru familiile aflate în nevoie, există susținere psihologică pentru copii și mamele lor, care se confruntă cu o schimbare totală a vieții lor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...