Cum a ajuns Andreea Marin în vama Siret. Mesajul transmis de vedeta TVR

Nicu Stan 01.03.2022, 16:40
Cum a ajuns Andreea Marin în vama Siret. Mesajul transmis de vedeta TVR

S-a  aflat cum a ajuns Andreea Marin în vama Siret. Mesajul transmis de vedeta TVR. În calitate de ambasador UNICEF, Andreea Marin s-a dus într-unul dintre cele mai critice puncte de trecere a frontierei, pentru a ajuta la înfiinţarea primelor centre de tip „Blue Dot” pentru refugiaţii ucraineni.

Andreea Marin a ajuns în vama Siret. În ce calitate a mers acolo

Andreea Marin s-a deplasat să dea o mână de ajutor refugiaților care au părăsit Ucraina de frica războiului. Conform ultimelor date, aproximativ un milion de ucraineni şi-au părăsit orașele şi au fugit văzând cu ochii spre ţările vecine.

Până acum, în România au intrat circa de 70.000 de refugiaţi, dintre care aproape 40.000 şi-au continuat drumul spre alte ţări din spaţiul Uniunii Europene, unde au neamuri sau prieteni.

Andreea Marin ajuta refugiatii ucraineni
Andreea Marin ajuta refugiatii ucraineni

Mulți refugiați sunt copii

Dintre aceștia, mulţi sunt copii. Majoritatea nu știu prea multe depre război și și-au părăsit casele în grabă. Și-au lăsat în urmă tații, care au rămas să înfrunte cotropitorul rus.

Astfel, după zile întregi petrecute pe drum, mamele sunt istovite şi, de multe ori, cedează emoţional în faţa primirii pe care le-o fac voluntarii români.

Andreea Marin, într-o tabără unde poate ajuta copii

Într-un astfel de punct de trecere a frontierei a ajuns şi Andreea Marin, mamă la rândul ei, dar şi Ambasador Naţional UNICEF. A ales să fie în centrul unei noi campanii umanitare destinate copiilor.

„Sunt cuprinşi de teamă, după ce au auzit în mod repetat zgomot de arme grele, au inima frântă după ce au fost forţaţi să-şi vadă părinţii despărţiţi şi să părăsească tărâmul copilăriei, lumea lor de până acum, pentru a străbate un drum care nu duce nicăieri pentru ei. Sosesc la hotarele noastre înfriguraţi, le e foame, simt atâta nesiguranţă şi teamă. Mă aflu azi la una dintre graniţele noastre alături de echipa UNICEF şi tot acest amalgam de sentimente e foarte greu de dus într-un suflet de mamă”, a transmis Andreea Marin.

Andreea Marin promite povești emoționante din centrele de refugiați

Andreea Marin a scris pe Facebook ce a îndemnat-o să meargă să acorde ajutor refugiaților.

„O zi în Vama Siret. Şi în tabăra pentru refugiaţi din apropiere. Sau într-un hotel transformat în adăpost pentru ei, privind în ochi şi ascultând copii cuprinşi de emoţie, mame cu lacrimi în ochi, români care ajută fără să aibă în schimb mai mult decât o mulţumire sufletească. O zi în care mama din mine nu a putut fi detaşată în limite rezonabile, ca un jurnalist cu 30 de ani de meserie în spate, de subiectul fiecărui interviu. Prea mult de dus. Prea greu. Impresionant şi cutremurător, totodată. Fiecare fotografie este o poveste în sine. Pe rând, în zilele ce vin, vi le voi spune pe toate. Emoţia puternică spune însă multe, şi fără cuvinte”, mai scrie Andreea Marin pe pagina socială proprie.

„Blue Dot” sunt centre de sprijin special concepute care oferă servicii integrate precum reîntregirea şi reconectarea familiilor destrămate pe vreme de conflicte armate. Acestea au spaţii dedicate mamelor şi copiilor mici.

Urmăriți Impact.ro și pe