Andreea Esca a primit decizia finală în procesul cu doctorița din Focșani. Ce au hotărât magistrații

Ioana Bucur 02.06.2022, 18:16
Andreea Esca a primit decizia finală în procesul cu doctorița din Focșani. Ce au hotărât magistrații

După ani de luptă în instanță, vedeta PRO TV poate răsufla ușurată. Andreea Esca a primit decizia finală în procesul cu doctorița ce a fost protagonista unor scene desprinse parcă din scenariul unui film de acțiune. Cum a ajuns prezentatoarea jurnalului principal de știri al postului de televiziune din Pache Protopopescu să fie chemată în judecată și ce au hotărât magistrații.

Andreea Esca versus doctorița de la Focșani, decizie definitivă în instanță

În noaptea de 15 spre 16 iunie 2013, o femeie, medic de profesie, devenea protagonista unor scene greu de închipuit. Era la volanul autoturismului său în momentul în care un echipaj de Poliție din Ploiești a încercat să o oprească în trafic. În loc să tragă pe dreapta, a acroșat un polițist, apoi a pornit în goană într-o cursă ce s-a încheiat aproape de intrarea în București.

În timpul urmăririi, a circulat pe autostrada A3 cu o viteză se peste 190 de km/h, cu farurile stinse și pe contrasens, urmărită fiind de o mașină a Poliției. În cele din urmă, a fost reținută, încarcerată Câmpina, dar din cauza stării de sănătate (stare de agitație provocată, cel mai probabil, de consumul de alcool sau de substanțe interzise) a fost transferată la spitalul Penitenciarului Jilava, scriu jurnaliștii SpyNews.

După 90 de zile în arest, procurorii au decis să renunțe la urmărirea penală, stabilindu-se că inculpata nu avea discernământ la momentul incidentului. Femeia nu a făcut închisoare, însă a fost obligată să urmeze un tratament recomandat de medici psihiatri.

Andreea Esca a vorbit despre plecarea de la stirile PRO TV. Locurile nu se dau, se iau, asa incat, e liber pentru orice candidat
Andreea Esca a vorbit despre plecarea de la stirile PRO TV. Locurile nu se dau, se iau, asa incat, e liber pentru orice candidat

Ce au hotărât magistrații

Cazul a fost preluat și de presă, fiind difuzat și în cadrul jurnalului de știri de la PRO TV. Cea care a prezentat reportajul a fost nimeni alta decât Andreea Esca. Vedeta a fost apoi chemată în instanță de cea care a fost subiectul materialului.

După ani de luptă în tribunale, Andreea Esca a primit decizia finală în proces. Magistrații de la Curtea de Apel Galați au respins cererea de contestație în anulare depusă de doctoriță și au obligat-o pe aceasta să achite și aproape 6.000 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.

„Respinge ca inadmisibilă contestaţia în anulare declarată de contestatoarea … în contradictoriu cu intimaţii …, împotriva Deciziei civile nr. 7/12.01.2022 pronunţată de Curtea de Apel de Galaţi în dosarul nr. 910/44/2021. Obligă contestatoarea la plata către intimatul … a sumei de 5885,74 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în recurs reprezentând onorariu avocat. Definitivă”, au hotărât judecătorii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...