Anchetă la Spitalul din Arad, după ce o gravidă confirmată cu coronavirus a murit. Prin ce a trecut femeia în ultimele ore din viață. Acuzații grave

Madlen Moraru 31.07.2020, 19:53
Anchetă la Spitalul din Arad, după ce o gravidă confirmată cu coronavirus a murit. Prin ce a trecut femeia în ultimele ore din viață. Acuzații grave

O gravidă ce fusese confirmată pozitiv cu noul virus a murit, în Spitalul din Arad. În această vineri a fost lansată o anchetă și autoritățile au intervenit, fiind vorba de acuzații extrem de grave. Femeia însărcinată a petrecut momente cumplite în incinta medicală.

Anchetă la Spitalul din Arad, după ce o gravidă diagnosticată cu coronavirus a murit

În Spitalul din Arad este anchetă după ce o gravidă confirmată cu coronavirus (COVID-19) a decedat. Femeia avea vârsta de 39 de ani și a murit în ambulanță, fiind transportată în acele momente între Arad și Timișoara. Cazul fără precedent, în plină pandemie, a șocat, iar acuzațiile formulate ulterior de către familia gravidei au fost deosebit de grave. Totodată, autoritățile au intervenit după ce s-a stârnit scandalul de proporții.

Anchetă la Spitalul din Arad, după ce o gravidă confirmată cu coronavirus a murit. Prin ce a trecut femeia în ultimele ore din viață. Acuzații grave
Este anchetă la Spitalul din Arad, după ce o gravidă confirmată pozitiv cu noul coronavirus a murit

Femeia era însărcinată în 28 de săptămâni și a fost confirmată pozitiv cu coronavirus. A fost internată în Spitalul Judeţean Arad, fiind catalogată drept asimptomatică în acele momente. Raul Pătraşcu, managerul de la Spitalul Județean Timișoara, a făcut declarații halucinante. Acesta a susținut că gravida a fost trimisă acolo fără un anunț în prealabil, efectuat către instituția medicală. Pacienta a fost intubată mult prea târziu, motiv pentru care nu a supraviețuit, având nivelul de oxigen foarte scăzut. Starea de sănătate a gravidei cu coronavirus s-a agravat după internarea în Spitalul din Arad. De aceea, a fost decis să fie trasferată la Timișoara, dar nu a supraviețuit drumului. Femeii i-au fost aplicate manevrele de resuscitare de trei ori.

Prin ce a trecut tânăra în ultimele ei ore din viață. Acuzațiile sunt grave

„Din punctul nostru de vedere, acest caz este unul tragic, foarte grav. A pus probleme grave de comunicare în primul rând. Nu a fost anunțată nici Maternitatea Bega de acest transfer, nici noi. Ieri, cineva de la Arad a decis transferul către Timișoara, fără să ne anunțe. Am fi dorit ca acest transfer, dacă colegii de la Arad au considerat că este un caz care îi depășește, să fi venit mai repede, ca să putem să ajutăm pacienta. Din punctul nostru de vedere, având în vedere faptul că pacienta nu prezenta probleme ginecologice, era un caz clasic de ATI.

Deci ne punem întrebări, cum n-a putut fi manageriat la Arad. Noi am fi internat-o direct pe ATI. Avem semne de întrebare cu privire la momentul intubării. Pacienta era hipoxică încă de la Arad. Avea un nivel scăzut de oxigen în sânge. Acest lucru este cu atât mai important cu cât pacienta era însărcinată și este foarte import nivelul de oxigen pentru făt. Ea, nefiind intubată când a plecat pe salvare și fiind deja hipoxică, era previzibil că ar fi putut să se stopeze și să intre în top cardiorespirator. Este revoltător că intubarea s-a făcut abia pe ambulanță”, a declarat Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, în această vineri, potrivit Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe