An şcolar 2021-2022. Cine sunt elevii care vor merge la şcoală chiar şi la o rată de peste 6 la mie

Ioana Bucur, Narcisa Tomulescu 23.08.2021, 12:57
An şcolar 2021-2022. Cine sunt elevii care vor merge la şcoală chiar şi la o rată de peste 6 la mie

Ministrul Educației a făcut precizări importante despre noul an școlar 2021-2022. Autoritățile au făcut planul pentru unitățile de învățământ în cazul unei explozii a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Ce elevi vor merge la școală chiar și la o rată de peste 6 la mie.

Scenariile pregătite de Ministerul Educației

A rămas mai puțin de o lună până la începerea noului an școlar 2021-2022. În condițiile în care autoritățile se pregătesc pentru următorul val al pandemiei, Ministerul Educației a pus la punct scenariile ce vor fi aplicate în cazul creșterii numărului de infectări cu Covid-19.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că se discută ca anumite categorii de elevi și copii să meargă în continuare la școală, „cu prezență fizică”, chiar și în localitățile în care rata de infectare va depăși pragul de 6 la mie, cu o singură condiție: localitatea să nu fie în carantină.

„Şcoala nu ar trece integral în online (la o rată de infectare de peste 6 la mie – n.r.). Este vorba despre al doilea scenariu care se aplică peste rata de infectare de 6 la mie. În acest scenariu, în momentul de faţă este propus ca preşcolarii – e vorba de creşe şi grădiniţe – să poată funcţiona în continuare. Primul scenariu este o certitudine. Al doilea scenariu, ce vă spun acum, este în curs de discuţie şi va fi finalizat acest proces, în perioada 1-3 septembrie, cu cel puţin 10 zile înainte de începerea anului şcolar”, a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică seară, la Digi 24.

Al doilea scenariu despre care vorbește ministrul și care nu a fost încă adoptat, spune că, în cazul în care rata de infectare va fi de peste 6 la mie, doar elevii cu vârste mai mici de 12 ani ar urma să facă școală online, ceilalți mergând în continuare în sălile de clasă. Această situație s-ar putea aplica, cel mai probabil, în cazul localităților mici, în care pot apărea focare şi care ar putea ajunge mai degrabă la rata de infectare de peste 6 la o mie de locuitori.

„Bineînţeles, nu mai departe de intrarea localităţii în carantină, moment în care orice activitate neesenţială se opreşte”, a adăugat ministrul.

An şcolar 2021-2022. Cine sunt elevii care vor merge la şcoală chiar şi la o rată de peste 6 la mie

Părinții, întrebați dacă vor accepta vaccinarea copiilor

La începutul noul an școlar, părinții vor primi câte un formular în care vor fi întrebați cu „DA” sau „NU”  dacă sunt de acord cu vaccinarea copiilor de peste 12 ani.

Festivitățile de începere a școlii vor fi permise anul acesta, însă în condiții speciale: să fie organizate în exterior, să dureze nu mai mult de o oră și jumătate, iar participanții să poarte mască de protecție.

„Ştiţi cum e, nu ne facem griji pentru copii atunci când merg la festival, atunci când merg pe plaje supraaglomerate, atunci când merg în mall-uri supraaglomerate, dar, dintr-o dată, sunt părinţi care îşi fac griji că vai Doamne, merg în şcoală!”, a susţinut ministrul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...