Amenzi de peste 171.000 de lei! Pentru ce greșeli au dat polițiștii sancțiuni usturătoare

Iancu Andreea 21.06.2020, 12:42
Amenzi de peste 171.000 de lei! Pentru ce greșeli au dat polițiștii sancțiuni usturătoare

Polițiștii verifică în continuare respectarea măsurilor impuse în starea de alertă pentru combaterea efectelor pandemiei cu COVID-19. Astfel, aceștia au realizat o acțiune prin care au verificat terasele și restaurantele din Capitală. Concluzia finală, patronii acestora au primit amenzi de peste 171.000 de lei.

Polițiștii din Capitală, controale aspre la terase și restaurante

Cu ajutorul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București, Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului București precum și al Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor București s-au realizat controale aspre.

Astfel, ieri seară, 81 de polițiști ai Direcției Generale a Municipiului București au constatat încălcarea normelor în vigoare. Acțiunea a vizat 9 cluburi și restaurante din Capitală, unde au fost remarcate nerespectări ale legii. Totodată, echipele mixte de control au aplicat 23 de contravenții. Toate acestea au însumat o valoare totală de peste 171.000 de lei.

De asemenea, una dintre societățile comerciale verificate va avea activitatea suspendată timp de 10 zile. Patronii vor trebui să asigure igienizarea spațiului pe care îl gestionează.

Și alimente expirate au fost descoperite și retrase din cadrul unui local. Mai bine de 27 de kilograme de produse alimentare au termenul de valabilitate expirat. Totodată, la un alt local, polițiștii au fost nevoiți să confiște 17 kilograme de produse din carne. Se pare că acestea nu prezentau elemente de identificare, potrivit Mediafax.

Așadar, controalele vor continua să fie făcute în toate cluburile, terasele și restaurantele din București. Polițiștii urmăresc respectarea normelor impuse de către starea de alertă, dar și pe cele care presupun buna funcționare a localurilor. De asemenea, clienții sunt îndrumați să opteze pentru locuri în care se respectă distanțarea socială, normele de igienă și de prevenire a infectării cu coronavirus.

Urmăriți Impact.ro și pe