Iohannis a făcut anunțul. De la 1 iunie se redeschid terasele în România. Ce reguli se impun

Iancu Andreea 28.05.2020, 17:56
Iohannis a făcut anunțul. De la 1 iunie se redeschid terasele în România. Ce reguli se impun

Cei care așteptau cu nerăbdare să iasă în oraș, la o terasă, se vor bucura de la 1 iunie. Astfel, conform declarației Președintelui Klaus Iohannis, românii se vor putea întâlni la o cafea. Totuși, este important să respectăm o serie de reguli pentru a evita o îmbolnăvire.

Liber la ieșirile la terasă, de la 1 iunie

Vin vești bune din partea autorităților române. Astfel, conform Mediafax, Președintele României a anunțat că de la 1 iunie se vor redeschide terasele. De asemenea, declarația Șefului Statului menționează că românii trebuie să respecte în continuare regulile de distanțare socială și măsurile de protecție și igienă.

Totodată, patronii restaurantelor și cafenelelor vor trebuie să așeze mesele la o distanță de doi metri. În același timp, la o singură masă, vor putea să ia loc cel mult patru persoane. Așadar, întâlnirile vor fi limitate.

De la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale și aceste măsuri vor fi comunicate, mesele să fie la cel puțin 2 metri, vor putea să stea maxim 4 persoane la o masă și în acest fel lucrurile vor fi, zicem noi sub control.

Românii vor putea merge la plajă de la 1 iunie Foto - Pexels
Românii vor putea merge la plajă de la 1 iunie
Foto – Pexels

Noi măsuri de relaxare începând cu luna iunie

Dincolo de ieșirile la terasă, românii vor putea merge la plajă sau la un spectacol în aer liber.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de 2 metri între scaunele de plajă. Va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar. Tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500 de specatatori dar așezați pe scaune în funcție de restricții și triaj epidemiologic.

Totodată, cetățenii se vor putea deplasa și în afara localității fără a completa declarația pe propria răspundere.

Deplasările în afara localității, de la 1 iunie vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declarație. În ce privește competițiile sportive, se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie dar pentru sporturile care se practică afară, a declarat președintele, conform Digi 24.

Președintele atrage însă atenția cu privire la situația noilor cazuri. Deocamdată avem un număr sub 200 de noi infectări zilnice, precum și aproximativ 200 de persoane la ATI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI