Ameninţarea lui Trump pentru Putin. Dezvăluirea a fost făcută abia acum: „O să le bombardez”

Iancu Andreea 23.03.2022, 08:02
Ameninţarea lui Trump pentru Putin. Dezvăluirea a fost făcută abia acum: „O să le bombardez”

Donald Trump și Vladimir Putin au revenit în atenția tuturor, în contextul crizei generate de Războiul din Ucraina. Iar numele fostului președinte al Statelor Unite nu este la prima sa asociere cu liderul de la Kremlin. Încă din timpul campaniei prezidențiale americane au existat acuzații cu privire la sprijinul Moscovei și legăturile lui Trump cu Rusia. Totuși, relația celor doi oficiali pare să fi fost marcată și de unele tensiuni. Recent, celebrul avocat Rudy Giulliani a dezvăluit amenințarea lansată de Trump pentru Putin, în ciuda legăturii ce părea una echilibrată între cei doi.

Care este amenințarea lansată de Donald Trump la adresa lui Putin

Fostul avocat al lui Trump a afirmat recent că a fost „autorizat” să dezvăluie o nouă poveste bizară din perioada în care activa în interesele fostului președinte al SUA. Într-un interviu acordat postului de televiziune Newsmax, el vorbește despre amenințarea lui Trump pentru Putin, despre care nu se știa până în prezent.

Deși părea să aibă o legătură strânsă și stabilă cu liderul de la Kremlin, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii ar fi avut unele tensiuni cu omologul său de atunci. Trump, care recent recunoștea că a fost surprins de faptul că Putin nu a dus o negociere clară și civilizată și a decis să invadeze Ucraina, susține că președintele Rusiei „s-a schimbat foarte mult”.

„Sunt surprins, chiar sunt surprins. Am crezut că negociază când și-a trimis trupele la graniță. Am crezut că negociază. Am crezut că este o modalitate grea de a negocia, dar o modalitate inteligentă de a negocia. M-am gândit că va încheia o înțelegere bună așa cum fac toți ceilalți cu Statele Unite și cu ceilalți oameni cu care tind să aibă de-a face – știi, ca orice înțelegere comercială. Cred că s-a schimbat. Este un lucru foarte trist pentru lume. E foarte schimbat”, a declarat Donald Trump pentru Washington Examiner în timpul unui interviu telefonic și preluat de Daily Mail.

Amenințarea lansată de Trump către Putin
Rudy Giuliani și Donald Trump

Fostul președinte american, atac îndreptat către Biserica Rusă

Dincolo de legăturile celor doi șefi de stat, Trump ar fi fost extrem de dur cu Vladimir Putin în timpul mandatului său de la Casa Albă. Avocatul Giulliani a dezvăluit o conversație pe care fostul său client și președintele rus ar fi purtat-o în momentele în care alegeau să discute doar în prezența unui translator. Se pare că Trump a vorbit despre un posibil atac către Rusia.

„Așadar, are o întâlnire cu Putin și îi spune, vorbesc despre Ucraina și el îi spune: ‘Vladimir, nu ar trebui să ataci Ucraina, pentru că atunci voi… ei bine, niciodată nu mi-au plăcut chestiile alea mari… ce sunt chestiile alea pe care le ai la Moscova?

Acele bule mari, acele bule mari de aur. Nu mi-au plăcut niciodată acele lucruri. Așa că, va trebui să le arunc în aer. Deci, Putin spune: Sunt biserici. Și el a spus: Oh, Vladimir. Nu-mi spune asta despre biserici. Oh, haideți. Biserici? Poți să-l păcălești pe Bush, pe mine nu mă poți păcăli. Bisericile, îți pasă de biserici?’. Așa e el.”, a declarat Rudy Giulliani la Newsmax.

Potrivit dialogului, cel mai probabil Trump făcea referire la celebrele cupole ale bisericilor ortodoxe, precum este marcanta Catedrală Sfântul Vasile situată în Piața Roșie din Moscova.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...