Amenințare falsă cu bombă la Curtea de Apel București. Pirotehniștii nu au găsit dispozitiv exploziv Video

Cătălina Burghelea, Ana Chivu 26.01.2022, 11:14
Amenințare falsă cu bombă la Curtea de Apel București. Pirotehniștii nu au găsit dispozitiv exploziv Video

Amenințare cu bombă în Capitală, miercuri dimineață! Un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că a montat un dispozitiv exploziv la Curtea de Apel București. Clădirea a fost evacuată de urgență, pirotehniștii intervin în aceste momente. La fața locului se află și autoritățile, iar traficul în zonă este restricționat. O echipă pirotehnică din cadrul IGPR face verificări.

Alertă la Curtea de Apel București. Clădirea a fost evacuată, după o amenințare cu bombă

Update 26 ianuarie, ora 11.13. Potrivit Antena 3, amenințarea cu bombă de la Curtea de Apel București s-a dovedit a fi falsă. Pirotehniștii au căutat dispozitivul exploziv în toată clădirea, dar nu l-au găsit.

Știrea inițială

Este alertă cu bombă la Curtea de Apel București. Forțele de ordine și pirotehniștii au izolat zona și verifică fiecare clădire, după un apel la 112 privind existența unui dispozitiv exploziv în interiorul instanței. Pentru a nu îngreuna operațiunea pirotehniștilor, angajații au fost scoși afară.

„În această dimineață, prin apel 112, o persoană a anunțat existenta unui dispozitiv exploziv în incinta Curţii de Apel București. A fost evacuată clădirea, iar specialiștii pirotehnicieni efectuează verificări. Pentru a facilita intervenția, au fost aplicate restricții de trafic în zonă”, a anunțat Poliția Capitalei.

Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda
Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

O echipă pirotehnică a intervenit

Toată clădirea Curții de Apel București a fost evacuată, după amenințarea cu bombă din această dimineață. Intervin cei de la SRI, Poliţia Capitalei a înconjurat instanța de judecată. O persoană a anunțat, prin numărul unic de urgență 112, că în incinta Curţii de Apel există un dispozitiv exploziv. Toate procesele au fost suspendate.

S-a dat alarma chiar în timpul procesului lui Udrea

Fix acum un an, Curtea de Apel București a primit altă amenințare cu bombă, chiar în timpul procesului în care erau judecate Elena Udrea și Ioana Băsescu, fiica fostului președinte. Incidentul din ianuarie 2021 a destabilizat atmosfera din zonă, făcându-i pe mulți să se îngrijoreze, în timp ce autoritățile au luat măsuri urgente, după apelul la 112 din jurul orei 10:45, făcut de un bărbat.

Curtea de Apel București, vizată de amenințări cu bombă

În dimineața zilei de 26 ianuarie 2021, a fost semnalată, printr-un apel la 112, prezența unui dispozitiv exploziv în clădirea Curții de Apel București. Alerta a fost dată chiar în timp ce Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării și Turismului, era judecată. Fostul politician a fost anchetat în cadrul procesului privind campania dedicată referendumului pentru Parlamentul unicameral și reducerea numărului de parlamentari la 300.

Mărturii de la fața locului

În urma apelului la 112, un jandarm care păzea instanța a intrat în sala de judecată și l-a informat pe judecător cu privire la amenințarea cu bombă.

„Am ieșit cu toții! Eram în sala de judecată, la procesul Elenei Udrea. Ne-au evacuat, jandarmul a venit de urgență la președinte spunându-i că cei de la antitero sunt afară, este alertă cu bombă! Moment în care judecătoarea a suspendat ședința. Este haos aici, la Curtea de Apel, pentru că sunt sute de procese și oamenii pleacă valuri-valuri, aleargă, sunt foarte speriați, și așteptăm ca cei de la antitero să vină înăuntru, a transmis atunci Roxana Ciucă, reporter Antena 3.

De-a lungul timpului, Curtea de Apel București a mai fost vizată de amenințări cu bombe. Toate s-au dovedit a fi false.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...