Foto exclusiv. Alertă cu bombă la Curtea de Apel București, chiar în timpul procesului Elenei Udrea: „Este haos, oamenii sunt speriaţi”

Iancu Andreea 26.01.2021, 12:03

Curtea de Apel București, amenințată din nou cu bombă, chiar în timpul procesului în care este judecată Elena Udrea, dar și Ioana Băsescu, fiica fostului președinte. Incidentul a destabilizat atmosfera din zonă, făcându-i pe mulți să se îngrijoreze, în timp ce autoritățile iau măsuri după apelul la 112 din jurul orei 10:45 al bărbatului care a anunțat pericolul.

Alertă cu bombă la Curtea de Apel București

În urmă cu puțin timp în urmă, la Curtea de Apel București a fost semnalată, printr-un apel la 112, prezența unui dispozitiv exploziv în clădire. Surprinzător, alerta a fost dată chiar în timp ce procesul Elenei Udrea, fostul ministru al Dezvoltării și Turismului, era în desfășurare. Aceasta era anchetată în cadrul procesului privind campania pentru referendumul pentru Parlamentul unicameral și reducerea numărului de parlamentari la 300. În urma apelului la 112, unul dintre jandarmii din clădire a intrat în sala de judecată și l-a informat pe judecător cu privire la situație. Instanța a decis imediat evacuarea sălilor de judecată.

Autoritățile au trimis la fața locului mai multe echipe antitero dar și forțe de ordine cu câini dresați să recunoască eventualele substanțe explozive. Din nefericire, Curtea de Apel București a mai fost amenințată în trecut cu bombe, însă până în acest moment toate s-au dovedit a fi false.

Procesul Eleni Udrea, întrerupt de o amenințare cu bomba la Curtea de Apel București
Procesul Eleni Udrea, întrerupt de o amenințare cu bomba la Curtea de Apel București

Măsuri de siguranță în zona clădirii

Pentru a asigura buna desfășurare a operațiunii specialiștilor, circulația de pe Splaiul Independenței a fost restricționată, mai multe echipe de polițiști asigurând dirijarea traficului și interzicând trecătorilor pietoni să circule în zonă. De asemenea, clădirea Curții de Apel București a fost evacuată, aproximativ 300 de persoane luând parte la momentele tensionate care au marcat instituția.

Am ieșit cu toții! Eram în sala de judecată, la procesul Elenei Udrea. Ne-au evacuat, jandarmul a venit de urgență la președinte spunându-i că cei de la antitero sunt afară, este alertă cu bombă! Moment în care judecătoarea a suspendat ședința. Este haos aici, la Curtea de Apel, pentru că sunt sute de procese și oamenii pleacă valuri-valuri, aleargă, sunt foarte speriați, și așteptăm ca cei de la antitero să vină înăuntru, a transmis Roxana Ciucă, în direct, la Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...