Amenda vine din cer pentru acești români. Nu mai au cum să se păzească, trebuie să nu mai încalce regulile

Anca Manolica 04.10.2022, 08:57
Amenda vine din cer pentru acești români. Nu mai au cum să se păzească, trebuie să nu mai încalce regulile

Polițiștii de la Rutieră din Cluj au scos drona din dotare și au derulat o acțiune de „filaj” de la înălțime a șoferilor care apasă prea tare pedala de accelerație sau fac depășiri periculoase. Autoritățile informează că astfel de acțiuni pot avea loc oricând. Câte sancțiuni au fost date în scurt timp.

Șoferii vitezomani, urmăriți cu drona

Poliția Rutieră din Cluj se folosește de tehnologia de ultimă generație pentru a îi prinde pe șoferii care nu respectă regulile de circulație rutieră. Cei care nu circulă conform legii vor fi surprinși din aer cu ajutorul dronelor. Decizia vine după ce, în ultima perioadă de timp, numărul accidentelor cu victime a crescut considerabil.

Pe data de 30 septembrie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Cluj împreună cu cei ai Birourilor Rutiere Cluj-Napoca, Turda și ai Compartimentului Rutier Huedin  au derulat o acțiune punctuală pe DN1 E60, în sistem cascadă, în intervalele orare 10.00 – 13.00 și 15.00 – 18.00.

Scopul polițiștilor a fost acela de a identifica șoferii care nu respectă regulile de circulație referitoare la depășire sau la regimul de viteză. Astfel, pentru a depista mai ușor conducătorii auto, polițiștii au pus drona din dotare în funcțiune.

Șoferii vitezomani sunt urmăriți cu drona
Șoferii vitezomani sunt urmăriți cu drona

Mai mulți șoferi s-au ales cu permisele suspendate

Așadar, în urma raziei, au fost reținute 9 permise de conducere, dintre care 8 au fost cazuri de depășire neregulamentară depistate cu drona. Totodată, 34 de șoferi au fost surprinși în timp ce mergeau cu autoturismul cu viteze mai mari decât limita legală stabilită pe respectivul sector de drum, ei fiind sancționați contravențional. Mai mult, pentru unul dintre ei a fost dispusă, ca măsură complementară, reținerea permisului de conducere.

Dronele se pot ridica până la o înălţime de 120 metri, destul cât să obţină datele de identificare ale maşinii care circulă neregulamentar. În paralel, Poliția Rutieră se va folosi și de clasicele radare pentru a identifica șoferii care încalcă legea.

Autoritățile transmit că astfel de acțiuni pot avea loc oricând și oriunde și le recomandă participanților la trafic să fie prudenți atunci când conduc, pentru a evita accidentele rutiere. Luna trecută, în județul Cluj, s-au înregistrat nu mai puțin de 70 de accidente, dintre care aproape 20 cu victime.

Ce obicei are Ana Baniciu, în amintirea regretatei sale mame
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...