Amendă usturătoare pentru Primăria Sectorului 3. Vina o poartă lucrările din Piața Unirii, care au fost făcute fără autorizație

Elena Avramescu 16.02.2023, 11:23
Amendă usturătoare pentru Primăria Sectorului 3. Vina o poartă lucrările din Piața Unirii, care au fost făcute fără autorizație

Veste proastă pentru Primăria Sectorului 3, care recent a fost amendată cu 10.000 de Primăria Capitalei pentru lucrările din Piața Unirii, iar asta pentru că au fost făcute fără autorizație și fără drept, zona fiind în administrarea municipalității. Informația a fost transmisă chiar de Primăria Capitalei.

Lucrările din Piața Unirii din București, făcute fără autorizație

Însă cum amenda nu a fost suficientă, Poliția Locală de la Primăria Capitalei a dispus oprirea lucrărilor și aducerea amplasamentului la starea inițială.

„Administrația Străzilor nu realizează, în prezent, lucrări de schimbare a bordurilor în fața magazinului Unirii, Administrația Străzilor nu a dat acord pentru acest tip de lucrări.

Lucrările respective au fost executate fără autorizație de construire, iar Sectorul 3 al Municipiului București a fost sancționat contravențional, în baza art. 26, alin. 1, lit. a, din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu 10.000 lei.

Totodată, prin procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor s-a dispus oprirea lucrărilor, desființarea lucrărilor executate nelegal și aducerea terenului la starea inițială”, este răspunsul dat de Primăria Capitalei, potrivit HotNews.ro.

Amenda usturatoare pentru Primaria Sectorului 3
Amenda usturatoare pentru Primaria Sectorului 3

Se pare că întreg pavajul de granit din fața magazinului Unirea a fost reparat în decursul anului trecut de Primăria Capitalei, iar lucrările au costat 94.000 lei. În plus, primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, a mai comis genul acesta de abateri, cum ar fi reamenajarea trotuarelor de pe bulevardul Unirii între 2013 și 2015, fiind investite în jur de 9 milioane de euro, cu toate că artera se afla în administrarea Primăriei Capitalei.

În acest sens, Curtea de Conturi a decis că lucrările de reamenajare a bulevardului Unirii au fost efectuate nelegal, conform unui document obținut de HotNews.ro, la vremea respectivă deoarece Primăria sectorului 3 a făcut investiții pe o arteră care nu ii aparține, bulevardul Unirii fiind în Administrarea Primăriei Capitalei.

Amenda usturatoare pentru Primaria Sectorului 3
Amenda usturatoare pentru Primaria Sectorului 3

Nu trebuie uitat incidentul din august 2021, când pe un șantier al Primăriei Sectorului 3 aflat în apropierea Bibliotecii Naţionale, doi muncitori au murit și alți patru au fost răniți după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei.

La acea vreme, Inspectoratul de Stat în Construcții spus că lucrările se desfășurau fără autorizație de construire, pe terenul Ministerului Culturii, deci unde Primăria nu ar fi avut drept să intervină. Reprezentanții Ministerului Culturii au comunicat la vremea respectivă că nu ei au contractat lucrările.

Astfel că primarul Robert Negoiță s-a ales cu urmărire penală pentru ucidere din culpă, în dosarul accidentului de la Biblioteca Națională.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...