Robert Negoiță, suspect în dosarul avizelor pentru terasele de pe malul Dâmboviței. Percheziții ale procurorilor DNA la primăria Sectorului 3

Gabriela del Pupo, Anca Manolica 01.02.2023, 20:23
Robert Negoiță, suspect în dosarul avizelor pentru terasele de pe malul Dâmboviței. Percheziții ale procurorilor DNA la primăria Sectorului 3

Procurorii DNA au descins, miercuri, la sediul Primăriei Sectorului 3 din București. Direcția Națională Anticorupție a transmis un comunicat în care precizează faptul că procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de corupție comise în perioada 2015-2021, în legătură cu emiterea unor acte administrative de către autoritățile administrativ – teritoriale.

„Se efectuează percheziții domiciliare în 17 locații, situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov”

Update ora 20:20. Robert Negoiță, suspect de abuz în serviciu

Fostul edil de la Sectorul 3 este suspect de abuz în serviciu în dosarul instrumentat de DNA, potrivit unor surse judiciare citate de G4Media. El a fost audiat în cursul zilei de miercuri, 1 februarie.

– Știrea inițială –

În acest dosar au loc percheziții domiciliare în 17 locații din București și Ilfov – domiciliile unor persoane fizice, sediile unor firme și sediul unei instituții publice, mai precizează DNA. Procurorii spun că deocamdată nu pot oferi detalii suplimentare dar reprezentanți ai primăriei au ieșit deja în spațiul public spunând că este vorba despre autorizații pentru construcții și autorizații ilegale.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2015-2021, în legătură cu emiterea unor acte administrative de către autoritățile administrativ – teritoriale.

În cursul zilei de 01 februarie 2023, ca urmare a obținerii autorizațiilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 17 locații, situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul DNA.

Percheziții la mai multe sedii ale Poliției Locale Sector 1
Percheziții la Primaria Sectorului 3

„Dacă DNA este aici, ar fi cazul să se intereseze și de terasele care urmează să fie construite”

Lucian Judele, președinte USR Sector 3 a avut deja o primă reacție despre perchezițiile DNA de la Primăria Sectorului 3. Din primele informații perchezițiile ar viza autorizații date de Direcția de Urbanism a primăriei Sectorului 3.
„Chiar în acest moment DNA efectuează percheziții la sediul Primăriei Sectorului 3, la Direcția de Urbanism și la sediul celor 17 societăți care își desfășoară activitatea ilegal pe lângă malul Dâmboviței.
Lucrurile pe care le-am semnalat ca viceprimar al Sectorului 3, lucruri de care primarul Negoiță a refuzat în mod activ să se ocupe, sunt acum în atenția justiției!
Dacă DNA este aici, ar fi cazul să se intereseze și de terasele care urmează să fie construite pe locul în care, în 2021, s-au stins din viață 2 muncitori.”, transmite viceprimarul.
Viceprimarul Sectorului 3 a venit și cu dovezi pentru a susține informațiile despre activitatea unor firme care sunt anchetate de procurori.
„De asemenea, pentru bunul mers al acțiunii de justiție pun la dispoziție un document în care tocmai Primăria recunoaște că nu a emis autorizații de construcție pentru terasele percheziționate astăzi sau pentru terasele de pe Bulevardul Decebal. Vorbim despre câteva sute de metri pătrați de terase amplasate ilegal.
Sper că intervenția DNA va duce la închiderea teraselor care au sugrumat tot spațiul pietonal de pe lângă malul Dâmboviței, Piața Alba Iulia și Bulevardul Decebal. Singura acțiune pe care a luat-o Primăria Sectorului 3 împotriva acestor societăți, deși atât presiunea noastră, cât și presiunea societății civile au existat mereu, a fost să sancționeze cu o sumă modică terasele, care și-au continuat apoi activitatea în mod ilegal.
Justiția trebuie să-și facă datoria și e responsabilitatea noastră, a tuturor, să protejăm această instituție atunci când se amestecă în treburile baronilor.”
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...