Amendă uriașă pentru Ryanair. Compania low-cost nu a returnat banii pentru zborurile anulate

Nicu Stan, Anca Lupescu 24.05.2021, 18:59
Amendă uriașă pentru Ryanair. Compania low-cost nu a returnat banii pentru zborurile anulate

Amendă uriașă pentru Ryanair. Compania low-cost nu a returnat banii pentru zborurile anulate. Nu este singura companie aviatică care primește amendă pentru acest lucru.

Ryanair, amendată pentru că nu a returnat banii pe bilete. Amenda, uriașă

Compania low-cost Ryanair s-a ales cu o amendă uriașă după ce nu a returnat banii pentru zborurile anulate

Ryanair, companie ce operează curse şi în România, a fost amendată de autoritatea de concurenţă din Italia cu 4,2 milioane de euro, după ce nu a restituit călătorilor banii pentru zborurile anulate.

Belarus a deturnat un avion pentru a aresta un jurnalist
Belarus a deturnat un avion pentru a aresta un jurnalist

Ce amendă a primit Ryanair. Ce comapnii au mai fost sancționate pentru același motiv

Autoritatea de Reglementare a Concurenţei din Italia a anunţat astăzi că a amendat operatorul aerian low-cost Ryanair cu 4,2 milioane de euro, ceea ce înseamnă 5,12 milioane de dolari, pentru că nu a returnat banii clienţilor pentru zborurile anulate după iunie 2020, în urma situaţiei de urgenţă cauzată de pandemia de coronavirus, informează Reuters.

În ultimele zile, Autoritatea de Reglementare a Concurenţei din Italia a amendat și operatorul aerian low-cost EasyJet cu 2,8 milioane de euro şi compania aeriană spaniolă Volotea cu 1,4 milioane de euro, motivul fiind același.

Ryanair, mare poluator

Pe de altă parte, o analiză realizată recent, în baza datelor Uniunii Europene cu privire la emisiile de dioxid de carbon arată că compania Ryanair este prima companie aeriană care a devenit unul dintre cei mai mari 10 poluatori din Europa în anul 2018. Astfel, compania low cost preferată de foarte mulți români este un adevărat pericol pentru mediu.

Informația este una îngrijorătoare ținând cont că avem de-a face cu o premieră pentru o companie care nu operează centrale pe bază de cărbune. Conform grupului de cercetări care s-a ocupat de analiză (Transport& Environment din Bruxelles), emisiile de dioxid de carbon ale Ryanair au crescut cu 6,9% în anul 2018.

Un avion Ryanair, deturnat

Avionul de linie al companiei low-cost Ryanair, deturnat duminică după-masă de Belarus, a decolat de la Minsk cu destinaţia Lituania, a anunţat pe Twitter comisarul european al Transporturilor, Adina Vălean.

Pe de altă parte, un avion de linie al companiei low-cost Ryanair a fost deturnat duminică după-masă de Belarus. Acesta decolase de la Minsk cu destinaţia Lituania, a anunţat pe Twitter comisarul european al Transporturilor, Adina Vălean.

Roman Protasevici riscă pedeapsa cu moartea

La bordul avionului Ryanair se afla cel mai activ protestatar al regimului de la Minsk, Roman Protasevici, iar avionul a fost deturnat cu intenția a fi fi reținut jurnalistul. Aparatul de zbor a fost forţat să aterizeze în Minsk, iar poliţiştii l-au arestat pe jurnalist, care, conform Daily Star, riscă pedeapsa capitală, în ultima țară din Europa care mai practică această sentință.

Urmăriți Impact.ro și pe