Amenda pe care poți să o iei pe plaja de la Tuzla. Sunt mulți cei care încalcă legea

Elena Avramescu 24.07.2022, 11:26
Amenda pe care poți să o iei pe plaja de la Tuzla. Sunt mulți cei care încalcă legea

Plaja de la Tuzla este o adevărată perlă a litoralului românesc, fiind ultima plajă sălbatică ce a rămas neatinsă de investitori. Iar autoritățile se chinuie s-o protejeze tot mai mult, însă sunt turiști care fac orice e posibil ca să nu se supună legilor implementate pentru protejarea zonei, astfel că se lasă săptămânal cu amenzi usturăroare.

Turiștii de la Tuzla, pasibili de amendă

Astfel că pentru protejarea zonei, polițiștii locali pot să îi manedeze pe toți cei care își instalează rulota sau cortul acolo în locurile neamenajate, iar sancțiunile pot să survină și din parcarea autoturismului în apropierea fâșiei de nisip, acestea fiind de până la 2.000 de lei.

Plaja de la Tuzla este cunoscută pentru apa sa turcoaz, fiind considerată cea mai frumoasă din România, având o fâșie îngustă de nisip, fiind linistită și izolată. Tocmai de aceea, în ultimul timp s-a aglomerat din ce în ce mai mult în fiecare weekend, deoarece turișii au fost curioși să vadă cu ochii lor toate aceste lucruri și au rămas profund impresionați.

Cu toate acestea, turiștii care au decis să aibă parte de o experiență inedită și au campat fix lângă mare cu rulote sau corturi s-au trezit cu amenzi. Cu toate că autoritățile au montat indicatoare care interzic mașinilor să intre pe plajă și turiștilor să intaleze aici corturi, mulți dintre oameni au decis să ignore avertismentele, de aceea polițiștii locali fac adesea verificări și aplică sancțiuni usturătoare.

Plaja Tuzla 4
Plaja Tuzla

Autoritățile au mai spus că amenda pentru campat în loc neamenajat la plaja de la Tuzla poate ajunge la 2.000 de lei, la care se pot adăuga alți 2.000 de lei amendă de la Apele Române dacă se intră cu autoturismul sau rulota direct pe plajă.

Exemplu este un turist care a decis că conducă direct spre plajă la numai câteva minute după ce poliția locală a schimbat zona de control, cu toate că era obligat să lase mașina în parcarea amenajată pe coastă.

„Începând de vineri, orele 17, până duminică după-amiază, apare problema corturilor pentru că mulți turiști vin în weekend și campează direct pe plajă fără a mai ține cont de nicio restricție de niciun avertisment”, a declarat inspectorul Florin Staicu, Poliția Locală Tuzla.

Pentru cine este amator de dormit în cort, cel mai apropiat camping amenajat se află la 3 km, la 14 minute de condus spre Eforie Sud, iar cine dorește să stea confortabil poate să cazeze la una din pensiunile din Tuzla, la numai 8 minute de mers cu mașina.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...