Amendă de până la 500 de euro pentru turiștii din Italia. Gafa care le poate strica vacanța

Stan Filon 28.08.2023, 15:34
Amendă de până la 500 de euro pentru turiștii din Italia. Gafa care le poate strica vacanța

Românii care merg în Italia trebuie să știe că foarte mulți turiști au primit amenzi de 500 de euro pentru un lucru banal, pe care nu l-au făcut. Vedeți în rândurile de mai jos ce trebuie să faceți pentru a nu vă strica vacanța.

Amendă de până la 500 de euro pentru turiștii din Italia

Foarte mulți români aleg ca destinație de vacanță Italia. Mulți turiști însă se trezesc cu concediile date peste cap aproape imediat cum pun piciorul în țara respectivă, iar motivul este unul banal, despre care a vorbit recent o turistă din area Britanie.

Amenda poate veni foarte repede și pe neașteptate, deoarece turiștii consideră că sunt în regulă, în litera legii. Iată care este gestul banal care le poate aduce o amendă usturătoare de 500 de euro. Turiștii au obligația să valideze biletele înainte de a se urca în mijloacele de transport în comun, dar puțini cunosc această regulă, explică britanica. Astfel, oricine folosește transportul public, chiar dacă și-a cumpărat bilet, poate fi amendat dacă omite validarea acestora în autobuz sau tren.

Amenda de pana la 500 de euro pentru turistii din Italia. Gafa care le poate strica vacanta
Amenda de pana la 500 de euro pentru turistii din Italia. Gafa care le poate strica vacanta

Zeci de turiști amendați într-un singur autobuz

„Faceți acest lucru dacă nu vreți să fiți amendați cu 40 de euro, ca turiștii neștiutori din Italia. Dacă luați trenurile și autobuzele regionale (autobuzele, în special în Roma), asigurați-vă că „validați” biletele de tren/autobuz. Trebuie doar să introduceți biletul în fantă până când auziți un sunet de ștampilare”, spune britanica.

Alaya a povestit că a văzut turiști care au fost prinși de controlori. „În trenul de la Milano la Varenna (Lacul Como), două cupluri de lângă noi au fost nevoite să plătească o amendă mare pentru că habar nu aveau că trebuie să valideze biletele”. În plus, ea a mai spus că a văzut „peste zece turiști” dați jos dintr-un autobuz în Roma și amendați.

Unii dintre britanicii care au călători în Italia au explicat cum se poate evita amenda. „Cumpărați-le online și folosiți aplicația. Apoi sunt validate automat. Am fost foarte surprinsă: Am fost amendați cu 80 de euro imediat ce am ajuns în Italia. Nu faceți această greșeală”, a mai spus femeia.

Cum eviți amenda

În timp ce Alaya a spus că turiștii ar putea fi amendați cu 40 de euro, amenzile pot ajunge până la 500 de euro, după cum avertizează chiar serviciul de transport public italian ATAC

”Pasagerii găsiți călătorind fără un bilet valabil sau cu un bilet neregulamentar vor fi sancționați cu o amendă de la 100 la 500 de euro, pe lângă plata prețului biletului, precum și a costurilor procedurale și poștale, dacă este cazul. Se consideră că ați călătorit fără bilet valabil atunci când […] deși aveți un bilet, nu l-ați validat corect”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...