Amendă de 15.000 lei pentru un gest banal pe care mulţi şoferi îl fac. La ce trebuie să fii atent

Stan Filon 19.11.2021, 14:27
Amendă de 15.000 lei pentru un gest banal pe care mulţi şoferi îl fac. La ce trebuie să fii atent

Un șofer din Galați a primit o amendă spectaculoasă, în cuantum de 15.000 de lei, după ce a făcut un gest reprobabil, dar pe care mulți șoferi îl fac. Ghinionul său a fost faptul că a făcut gestul respectiv chiar în fața unei autospeciale pline cu jandarmi.

Un gălățean a primit o amendă de 15.000 lei pentru un gest banal pe care mulţi şoferi îl fac

Un tânăr șofer din Galați s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei, după ce a aruncat un muc de țigară pe geam. Acesta se afla staționat în coloană, la semafor, când a terminat de fumat o țigară. În loc s-o stingă în scrumiera cu care fiecare autoturism este dotat din fabrică, acesta a aruncat-o pur și simplu pe fereastră.

Gestul său a fost văzut de un jandarm care se afla în paralel cu șoferul, într-o autospecială a Jandarmeriei. Acesta a coborât din mașină, a mers la șofer și l-a rugat să coboare din mașină, să ia mucul de țigară de jos și să-l pună în scrumiera mașinii.

Un galatean a primit o amenda de 15.000 lei pentru un gest banal pe care multi soferi il fac
Un galatean a primit o amenda de 15.000 lei pentru un gest banal pe care multi soferi il fac

I-a amenințat pe jandarmi

Atât i-a trebuit șoferului! Tânărul de 37 de ani nu doar că a refuzat să coboare din mașină pentru a recupera mucul de țigară, dar i-a și amenințat pe jandarmi cu un proces, mai ales că spunea că vorbea la telefon în acel timp chiar cu un avocat. O altă încălcare a legii.

”Oamenii legii i-au atras atenția conducătorului auto pentru gestul făcut și i-au solicitat să ridice mucul de țigară de jos, moment în care acesta a afișat o atitudine sfidătoare la adresa jandarmilor, amenințându-i cu un presupus avocat cu care conversa la telefon și și-a văzut de drum, așteptând în coloana de mașini. Bărbatul în cauză are 37 ani și conducea un autoturism de lux”, au precizat reprezentanții Jandarmeriei. Văzând că șoferul nu are de gând să se conformeze și să-și repare greșeala făcută, jandarmii l-au amendat pe acesta cu suma de 15.000 de lei pentru că a aruncat țigara pe jos!

Legea spune clar că ”este interzis aruncatul, pe drumurile publice, din autovehicule a obiectelor, materialelor sau substanțelor”. Șoferii prini cu ocaua mică vor fi amendați corespunzător, cu amenzi cuprinse cu contravaloarea a 9-20 de puncte amendă. Mai exact, amenda minimă este de 1350 de lei, pe cea maximă ajunge până la 2900 de lei. Cum s-a ajuns la amenda de 15.000 de lei din Galați, încă nu sunt date exacte.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...