Amenda uriașă primită de un șofer care a aruncat țigara pe stradă în București. „Vorbiți serios?”

Andreea Bisinicu 27.10.2020, 12:57
Amenda uriașă primită de un șofer care a aruncat țigara pe stradă în București. „Vorbiți serios?”

Amenda uriașă primită de un șofer care a aruncat țigara pe stradă în București. ”Vorbiți serios?” Ce a urmat după asta te va lăsa mască.

Amenda uriașă primită de un șofer care a aruncat țigara pe stradă în București

Credeai că le-ai citit pe toate? Ei bine, iată că mai ai un motiv de a fi surprins. Un șofer a primit o amendă usturătoare de la un reprezentant feminin al legii pentru că a aruncat țigara, pe geamul mașinii, pe o stradă din Capitală.

Pentru această faptă, românul a scos din buzunar nu mai puțin de 1305 lei. Incidentul a fost relatat pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne. 

„- Bună seara! Vă rog să-mi prezentați documentele dumneavoastră.
– Bună seara! Sunt parcat de 15 minute pe locul acesta, nu am încălcat nicio regulă de circulație. De ce vreți documentele?
– Pentru că vă lipsește ceva din mașină.
– Mașina e an de fabricație 2019, doamnă polițist. Are toate dotările. Ce să lipsească de pe ea?
– Din mașină lipsește, nu de pe mașină.
– Și care e diferența?
– Diferența este chiștocul de țigară pe care l-ați aruncat pe jos. Normal trebuia să fie în scrumiera din mașină, nu pe asfalt.
– Păi, nu are scrumieră.
– Vedeți, nu are toate dotările. Puteați să includeți și scrumiera dacă știați că fumați în mașină. 1305 lei vă costă.
– Atât e o scrumieră?
– Nu, domnule. Atât este amenda. Conform legii este interzis aruncatul, pe drumurile publice, din autovehicule a obiectelor, materialelor sau substanțelor. Sancțiunea este între 9 și 20 de puncte.
– Dumneavoastră vorbiți serios?
– Uitându-mă la țigara de pe jos, vă spun că vorbesc foarte serios”, este relatarea postată de MAI.

Ce amenda usturatoare a primit soferul pentru ca a aruncat tigara pe geam
Ce amenda usturatoare a primit soferul pentru ca a aruncat tigara pe geam

Schimbul de replici ironice dintre șoferul auto și domnișoara polițist au făcut deliciul internauților, care au făcut postarea virală. În numai câteva ore, mesajul a strâns peste 24 de mii de aprecieri, o mie de comentarii și peste 2800 de distribuiri.

Ce amendă riscă șoferii care aruncă țigara pe stradă

Codul Rutier prevede amenzi uriașe pentru conducătorii vehiculelor auto care transforma strada în scrumieră. Mai exact, cei prinși de polițiștii rutieri că aruncă mucuri de țigară sau alte resturi de pe geamul mașinii riscă o amendă cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei.

De asemenea, această nelegiuire se sancționează cu 9-20 de puncte-amendă, potrivit Antena 3.

 „O minibombă chimică. Asta sunt chiştoacele, pentru că în ele se concentrează fumul provocat de arderea frunzelor din tutun și rămân particule de 10 microni, care au arsenic, cadmiu, plumb… Aceste chiştoace şi mai ales partea de filtru se dizolvă atât în lichide, în apa din pământ, ne afectează sănătatea prin dizolvarea substanțelor chimice în pământ”, susține medicul pneumolog Magdalena Ciobanu.

Urmăriți Impact.ro și pe