Ce poți păți dacă parchezi neregulamentar, pe lângă amenda poliției. Acești 12 șoferi au simțit pe pielea lor. FOTO

Ioana Bucur 29.10.2021, 11:02

Pe o stradă aglomerată, în parcările de la mall-uri sau supermarketuri, în apropierea șantierelor, știm cu țoții cât de dificil este să te strecori cu mașina în aglomerațiile din marile orașe. Cu toate astea, există șoferi care sfidează nu doar regulile de circulație ci și pe cele ale bunului simț. Iată ce poți păți dacă parchezi neregulamentar, pe lângă amenda poliției. Acești 12 ghinioniști au simțit-o pe pielea lor.

Pedepse neașteptate pentru șoferii care parchează neregulamentar

În condițiile în care orașele devin din ce în ce mai aglomerate, numărul familiilor cu cel puțin două mașini fiind în creștere, nu este nicio surpriză că traficul devine un coșmar.

Mai multe mașini înseamnă mai puține șanse de a găsi un loc de parcare disponibil. În timp ce unii ajung să facă adevărate excursii de la autoturism până la magazine, la clădirea în care lucrează sau până în blocul în care locuiesc, există și șoferi care nu țin cont nici de regulile de circulație nici de cele ale bunul simț și își lasă mașina unde apucă.

Pentru 12 dintre ei, amenda de la poliție nu a fost singura pedeapsă. În galeria foto de mai sus am ales cele mai creative reacții la mașini parcate neregulamentar.

O scenă cu care probabil suntem deja obișnuiți: mai multe locuri de parcare ocupate de un singur autoturism. Autorii „răzbunării” au fost, cel mai probabil, angajați ai centrului comercial care au strâns toate cărucioarele puse la dispoziția clienților și au format cu ele un cerc în jurul mașinii. Cu toate că sigur le-a luat ceva timp să finalizeze proiectul, rezultatul a fost o lecție de neuitat pentru șoferul vinovat.

Amenzi mai mari pentru șoferii neglijenți

În vara anului 2021, parlamentarii de la noi din țară au pus problema taxării mult mai drastice a șoferilor care parchează neregulamentar. Astfel, cei care blochează intersecţii ori ocupă trotuare fără a lăsa spaţiu pentru pietoni ar putea să plătească aproape trei mii de lei amendă, iar autoturismele ar putea fi ridicate.

Deocamdată amenzile pleacă de la 290 lei şi ajung la 435 lei. Mai mulţi deputaţi consideră că sumele sunt prea mici, aşa că au depus un proiect de lege prin care cresc de la 1.300 lei până la 2.900 lei.

„Avem o măsură tehnico administrativă complementară, în care administratorul drumului prin poliţia rutieră sau poliţiştii locali pot dispune ridcarea maşinii staţionate neregulamentar de pe partea carosabilă, partea carosabilă e definită ca suprafaţa dntre cele două trotuare”, a declarat Daniel Rășica, director poliţia locală Bucureşti.

Colaj Foto : Iozan Carmen

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...