Timișoara: Elevii și profesorii au făcut rost de scutiri medicale, pentru a putea face școala online, în timp ce 20.000 de teste antigen au ajuns deja în școli

Elena Avramescu, Diana Timișoreanu 09.02.2021, 10:58
Timișoara: Elevii și profesorii au făcut rost de scutiri medicale, pentru a putea face școala online, în timp ce 20.000 de teste antigen au ajuns deja în școli

Elevii și profesorii au făcut rost de scutiri medicale. Inspectorul școlar general Marin Popescu, a declarat că debutul semestrului doi al acestui an școlar este unul plin de emoții pentru toată lumea, elevi, profesori și părinți.

Scutiri medicale pentru elevi și profesori

Am vizitat câteva școli și a păstra masca pe față e cu probleme. Chiar eu am făcut câteva observații, erau copii de clasa I și, sigur, ei își dau masca jos, dar la nivelul acela trebuie multă atenție și încurajați să-și păstreze masca pe figură. Am constatat că respectarea regulilor era dusă până aproape de extrem, în sensul în care și geamul și ușa erau deschise, zona de circuit era bine pusă la punct, materialele se găseau în dozatoare, în flacoane, sala de mese și sala unde se prepară hrana erau igienizate. Important este că e un trend și un mesaj de revenire la condiții normale în care toți concură la buna desfășurare a procesului, începând de la personal didactic, nedidactic, la părinți și elevi. Timișoara este cea mai afectată localitate din județul Timiș pentru că este în scenariul 3, ca atare aici avem și populația școlară cea mai mare.

În acest moment, în județul Timiș există un număr de 93 de unități de învățământ, 17.122 de elevi care sunt prezenți la cursuri și 25.000 de lei care studiază online. Inspectorul școlar general a mai declarat că 945 de elevi din județ învață de acasă cu scutire medicală, iar 199 de cadre didactice predau online și sunt, și acestea, motivate medical. În plus, în cursul zilei de duminică au fost transferate către Inspectoratul Școlar în jur de 20.500 de teste antigen.

Scutiri medicale pentru elevi si profesori
Teste antigen

Testele rapide vor rămîne la DSP

Inspectoratul Școlar le va transfera unităților de învățământ, cu o remarcă, spre acele unități care au cabinete școlare. În Timișoara, toate unitățile de învățământ au cabinete școlare, chiar dacă acele cabinete școlare sunt arondate la alte unități de învățământ. Important este că fiecare școală este „atinsă” de un cadru medical. În afară de Timișoara, teste vor fi transmise la Lugoj, Sânnicolau Mare și la Deta. Criteriul după care vor fi transferate aceste teste este acela al numărului de elevi la nivelul unei unități de învățământ. Încercăm în baza acestui criteriu să distribuim testele antigen, a declarat Marin Popescu.

În plus, numărul de teste rapide care ar fi trebuit să ajungă la școlile fără cabinete școlare va rămâne la DSP. În Timiș ar trebui să ajungă aproximativ 40.000 de teste rapide.

Duminică au fost transferate către ISJ un număr de peste 20 de mii de teste antigen. ISJ le va transfera unităților de învățământ, cu o remarcă – spre acele unități care au cabinete școlare. În Timișoara, toate unitățile de învățământ au cabinete școlare, chiar dacă ele sunt arondate la alte unități de învățământ. Fiecare școală este atinsă de un cadrul medical. În afara de Timișoara, testele vor fi transmise la Lugoj, Sannicolau și la Deta. Criteriul după care vor fi transferate aceste teste este acela al numărului de elevi la nivelul unei unități de învățământ, a spus, în încheiere, Marin Popescu.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...