Cum a rămas un ieșean fără 16.000 de lei câștigați la jocuri de noroc. S-a bucurat de ei doar câteva ore

Ana Anitoiu 16.04.2022, 11:47
Cum a rămas un ieșean fără 16.000 de lei câștigați la jocuri de noroc. S-a bucurat de ei doar câteva ore

Un ieșean a rămas fără 16.000 de lei câștigați la jocuri de noroc. S-a bucurat de ei doar câteva ore, după care a descoperit că nu-i mai are. Bărbatul a luat o decizie greșită la scurt timp după ce a obținut suma considerabilă de bani, iar în cele din urmă a ajuns la poliție.

Cum a pierdut ieșeanul cei 16.000 de lei câștigați la jocuri de noroc

Mai exact, la finalul săptămânii trecute, când a câștigat 16.000 de lei la jocuri de noroc, bărbatul a fost observat de o tânără în vârstă de 25 de ani. Femeia s-a apropiat de el și i-a propus să întrețină relații intime.

„Pe drumul spre destinaţie, profitând de neatenţia acestuia şi de faptul că s-ar fi aflat sub influenţa alcoolului, i-ar fi sustras 16.000 lei din buzunarul pantalonilor”, au transmis reprezentanţii Poliţiei judeţului Iaşi.

După ce ieșeanul a reclamat jaful, tânăra a fost reţinută pentru 24 de ore. Ea va fi prezentată judecătorilor pentru emiterea mandatului de arestare.

Cum a ramas un iesean fara 16.000 de lei castigati la jocuri de noroc
Jaful din Iasi nu este singurul de acest fel din Romania. Foto: unsplash.com

Un alt bărbat, jefuit după ce a câștigat 55.000 de lei

Un alt bărbat, din comuna Ostra din județul Suceava, a fost jefuit după ce a câștigat 55.000 de lei la Loto. Și-a pus banii într-o borsetă pe care o purta la brâu și a ajuns cu câștigul la locuința lui.

Acolo, potrivit IPJ Suceava, în noaptea de marţi spre miercuri, în casa câștigătorului la loto au intrat patru bărbați care l-au amenințat și i-au furat borseta pe care o avea la brâu, cu cei 55.000 de lei în ea.

După cercetările ce au fost făcute de polițiști, s-a obţinut mandat de percheziţie în şase locaţii ce aveau legătură cu principalii suspecţi. Agenții au intrat în locuințele lor, de unde au ridicat mai multe bunuri.

Cei patru bărbați care l-au jefuit pe câștigătorul la loto s-au ales cu dosar penal. Doi dintre ei sunt cercetați pentru acuzații de tâlhărie calificată, iar alţi doi pentru comiterea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de tâlhărie calificată.

Cele patru persoane au fost reținute pentru 24 de ore. Bărbații care l-au jefuit pe câștigătorul sumei de 55.000 de lei la loto vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acestea nu sunt singurele cazuri în care câștigătorii unor sume de bani au fost jefuiți în România. Fostul pompier Iulian Constandachi, care a câștigat 11 milioane de euro la Loto în anul 2009, a fost jefuit de un vecin, Cristian Voiculescu, pe care îl mai ajuta din când în când cu bani, mâncare și haine.

Bărbatul i-a luat câștigătorului la Loto 5.000 de lei din locuința lui. Și-a recunoscut fapta și a primit o condamnare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de trei ani și 90 de zile de muncă în folosul comunității.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...