Editorial Alin Buzărin

Amanta, Dragnea și ”viața dăruită poporului”

Alin Buzărin 08.06.2021, 17:19
Amanta, Dragnea și ”viața dăruită poporului”

A apărut pe micile ectrane domnișoara Irina Tănase. Amanta oficială (există și așa ceva, deși justiția folosește și termenul de concubină) a lui Liviu Dragnea, cu trei decenii mai tânără decât fostul zbir pesedist, actual deținut. Domișoara Irina, suavă, despletită, tristă însă totodată energică, părea însăși ”România revoluționară”, dată jos dintre ramele tabloului lui Rosenthal și așezată în studioul Antenei 3, lângă Răzvan Dumitrescu.

Cronică de recluziune

La mai bine de doi ani de la privarea de libertate a jumătății sale de uniune consensuală, domnișoara Irina a dezvăluit crâmpeie din viața carcerală a deținutului Dragnea Liviu Nicolae. A fost o poveste tristă, ca orice relatare de acest gen. Domnișoara și-a propus să aducă nițel fior epopeei și a reușit doar parțial. Printre destinatarii emoției s-au aflat amatoarele de filme indiene și, în general, cei cărora le place ca în locul propriei lor vieți, s-o trăiască pe a altora.

În rest, mințile normale nu tresar atunci cînd aud că deținutul Dragnea Liviu Nicolae (ca și mulți alți deținuți de pe teritoriul rRomâniei, de ordinul zecilor de mii) se plânge de lipsa de lumină și de faptul că stă prea mult între betoane. Între ce ar fi vrut să stea? Între perne? Vorbim, totuși, despre deținuți, nu despre maharajahi!

Irina Tanase spune ca Liviu Dragnea si-a daruit viata poporului roman
Irina Tanase spune ca Liviu Dragnea si-a daruit viata poporului roman

Cui îi e dor de Dragnea?

Fără îndoială că Irinei Tănase. Cvasisexagenarul îi lipsește acut, se obișnuise cu el, diferența colosală de vârstă nu era un impediment cât timp marele teleormănean (dacă Dragnea e mare teleormănean, atunci Zaharia Stancu și Marin Preda ce mai sunt?) învârtea țara pe degete. În rest, nouă nu ne prea lipsește personajul, ultimele amintiri cu el fiind acea procesiune live, din nordul gomos al Bucureștiului până la locul de incarcerare.

Problema nu e că Dragnea nu le lipsește liberalilor, useriștilor sau plusiștilor, adică adversarilor politici, drama e că el nu le prea mai lipsește nici pesediștilor. Flamura roșie e acum în mâinile lui Ciolacu, madam Dăncilă dă sfaturi campestre pe teme de energie verde la BNR, doar bietul Codrin Ștefănescu se mai încumetă la un pachet și-un vorbitor.

Enormitatea în direct

Domnișoarei Irina îi poate fi dor cât vrea de domnul Liviu, se poate plânge cât poftește de condițile de detenție, dacă exprimă aceste nemulțumiri în direct la tv și nu ne convine, avem telecomandă și putem schimba canalul. Dar rămânem, pentru că simțim că în acea emisiune trebuie să se întâmple ceva memorabil, ceva grandios prin enormitatea sa. Iar punctul culminant vine imediat, apoteotic: Irina Tănase a enunțat că ”LIVIU DRAGNEA ȘI-A DĂRUIT VIAȚA POPORULUI ROMÂN”, Cum și-a dăruit-o? Și de ce?

Iar poporul român ce să facă el cu viața lui Liviu Dragnea? Dar sticla suportă orice, iar moderatorul tace, lăsând să plece neamedată spre public această încercare penibilă de a glorifica și sanctifica un șmecheraș devenit politician, ridicat la rang de baron local, de lider politic național. În fond, de infractor al cărui cazier se vopsește cu nuanțe de eroism inexistent!

Și-a dăruit viața poporului, prejudiciindu-l

Martirul Liviu Dragnea face, așadar, temniță, în favoarea poporului, căruia i-a dăruit întreaga sa viață. Ce tușant! Ce grandios! Când influentul politician ordona amgajări fictive în sectorul de stat, iar banii mergeau către persoane fizice, ai cui erau acei bani? Nu cumva ai statului, ai poporului căruia i-a închinat întreaga viață? Așadar, Dragnea i-a închinat viața poporului într-un mod ceva mai original. Furându-l, jupuindu-l, și fiind condamnat pentru asta! Halal așa închinare!

Urmăriți Impact.ro și pe
Alin Buzărin
Editorialist, un gazetar cu o vastă experianță în presa din România, Alin Buzărin semnează de două ori pe săptămână opinii și editoriale pentru Impact.ro. Cel mai probabil îl...