Nu e totul pierdut? Ce şansă mai are Liviu Dragnea la eliberare condiționată

Nicu Stan, Mihai Cheleș 27.05.2021, 18:38
Nu e totul pierdut? Ce şansă mai are Liviu Dragnea la eliberare condiționată

Nu e totul pierdut? Ce şansă mai are Liviu Dragnea la eliberare condiționată. Fostul șef al PSD ar mai avea un as în mânecă de care ar putea profita să ajungă acasă.

Liviu Dragnea mai are un as în mânecă care l-a putea aduce acasă, lângă Irina Tănase. Pe ce mizează fostul șef al PSD

Nu ar fi totul pierdut pentru pentru Liviu Dragnea, după ce instanța i-a rspins cererea de eliberare condiționată.

Avocatul fostului șef al PSD, Flavia Teodosiu, a explicat că Liviu Dragnea mai are o șansă la eliberare condiționată, în cazul în care va fi acceptată strămutarea dosarului la o altă instanță.

Liviu Dragnea este asteptata acasa de Irina Tanase
Liviu Dragnea este asteptata acasa de Irina Tanase

Ce a încercat să facă judecătorul cu Liviu Dragnea

Conform celor spuse de Flavia Teodosiu, judecătorul de la Tribunalul București a încercat să obțină de la Liviu Dragnea o declarație prin care își asumă vinovăția.

”În situația în care se va accepta cererea de strămutare, această decizie de astăzi va fi desființată de drept, conform legii și are o nouă șansă de a cere eliberarea condiționată la un alt tribunal. Nu știu să vă spun la ce tribunal se va judeca pentru că în această situație nu îți alegi instanța la care vei fi trimis”, a declarat Flavia Teodosiu.

Judecătorul aștepta ca Liviu Dragea să spună că este vinovat

În plus, avocata a subliniat că i-a spus judecătorului că este vorba ”despre eliberarea condiționată și îndeplinirea termenilor de eliberare condiționată”.

”Știți care este problema? De data asta chiar m-a surprins judecătorul pentru că a vrut să smulgă de la domnul Dragnea o declarație de genul da, recunosc, mă simt vinovat, asta în condițiile în care el a pledat nevinovat până la final. Practic, ieri judecătorul asta a vrut să audă din gura domnului Dragnea vai, recunosc, sunt vinovat.

Liviu Dragnea, prezent la judecată pentru eliberare condiționată, nu pentru altceva

Eu i-am explicat judecătorului că nu mai suntem la instanța de fond și nu poate fi judecat pentru faptă, aici fiind vorba despre eliberarea condiționată și îndeplinirea termenilor de eliberare condiționată”, a completat avocatul lui Liviu Dragnea.

În cursul zilei de miercuri, Liviu Dragnea s-a apărat în fața judecătorilor suținând că pe toată perioada detenției nu a avut un comportament jignitor şi că, de fapt, a ”cerşit” cursurile la care voia să participe și la care avea tot dreptul.

Liviu Dragnea a înțeles de ce a fost condamnat

Chestionat de judecători dacă a înțeles de ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, Liviu Dragnea a spus că ”a înțeles perfect”.