Alți doi lideri europeni, în vizită în Ucraina. Unul dintre ei a promis mai multe arme pentru Kiev

Beatrice Dumitru 21.04.2022, 14:49
Alți doi lideri europeni, în vizită în Ucraina. Unul dintre ei a promis mai multe arme pentru Kiev

Mai mulți lideri europeni au călătorit la Kiev de la începutul invazia Rusiei pentru a-și arăta sprijinul pentru președintele Volodimir Zelenski și pentru poporului său, mai ales că Rusia și-a retras forțele din nordul Ucrainei. După președintele Consiliul European Charles Michel, Kievul a fost vizitat de doi premieri din Europa.

Doi premieri europeni în vizită la Kiev

Ucraina a fost vizitată de mai mulți lideri din Europa după ce Rusia a declanșat războiul. Premierul Marii Britanii, președinta Comisiei Europene și președinții Poloniei și ai țărilor baltice au fost la Kiev. Acum, premierul Danemarcei Mette Frederiksen și cel al Spaniei Pedro Sanchez au călătorit la Kiev, unde s-au întâlnit cu Volodimir Zelenski.

Cei doi au sosit la Kiev joi dimineața, potrivit imaginilor postate pe contul de Twitter al premierul Pedro Sanchez. Mette Frederiksen a vizitat și orașul Borodianka, situat la 40 de km nord-vest de Kiev și distrus în mare parte de bombardamentele trupelor ruse care s-au retras din jurul Capitalei la sfârșitul lumii martie. În timpul discuțiilor, premierul danez s-a angajat să trimită mai multe arme în Ucraina, relatează Reuters.

„Intenționăm să livrăm mai multe arme Ucrainei pentru că de asta are cea mai mare nevoie”, a declarat Frederiksen, în timp ce se plimba prin oraș înconjurată de soldați înarmați.

„Nu există cuvinte pentru a explica ceea ce simt”

Biroul lui Mette Frederiksen a declarat că discuțiile cu Volodimir Zelenski se vor concentra pe sprijinul suplimentar pentru ucraineni și urmărirea penală pentru „crime de război și încălcări ale drepturilor omului” ale Rusiei.

În urmă cu o zi președintele Consiliului European Charles Michel a făcut o vizită surpiză în Ucraina. Și acesta a fost la Borodianka, unde sute de civili au fost uciși și aruncați în gropi comune de soldații ruși.

Nu există cuvinte pentru a explica ceea ce simt, nu ca președinte al Consiliului European, ci ca tată, ca ființă umană. Sunt atrocități. Sunt crime de război. Trebuie pedepsit. Va fi pedepsit. Ei trebuie să plătească pentru ceea ce au făcut acolo și în multe alte orașe și alte locații din Ucraina”, declara Charles Michel, după viziya la Borodianka.

Rusia numește conflictul din Ucraina o „operație militară specială” pentru „demilitarizarea și denazificarea” țării vecine, dar Occidentul și Kievul îl acuză pe președintele Vladimir Putin de un război de agresiune neprovocat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...