VIDEO

Zelenski, anunț ce dă fiori: „Dezastrul din orașul Borodianka este mult mai îngrozitor decât în Bucha”

Cătălina Burghelea 08.04.2022, 07:30
Zelenski, anunț ce dă fiori: „Dezastrul din orașul Borodianka este mult mai îngrozitor decât în Bucha”

În ultima perioadă, au existat mai multe avertismente din partea oficialilor ucraineni că amploarea distrugerilor și a victimelor din Borodianka (regiunea Kiev) ar putea depăși cu mult ororile din Bucha. Această realitate îngrozitoare a fost confirmată și de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a făcut un anunț cutremurător.

Volodimir Zelenski anunță un dezastru mult mai mare în Borodianka

Din primele zile ale războiului declanșat de Rusia în Ucraina, orașul Borodianka a simțit din plin atacurile rușilor, inclusiv civilii. La sfârșitul lunii februarie, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că, în timp ce treceau prin Borodianka, ocupanții au început să distrugă infrastructura locală, iar un grup de tancuri a deschis focul asupra blocurilor. Joi seara, liderul de la Kiev a transmis că „dezastrul din Borodianka este mult mai îngrozitor decât în Bucha”.

Zelenski din Ucraina avertizează că situația din Borodianka este „semnificativ mai îngrozitoare” decât în ​​Bucha. Vestea vine în timp ce Rusia a fost suspendată din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

Mai multe cadavre au fost descoperite sub dărâmăturile a două case

26 de cadavre au fost recuperate de sub dărâmăturile a două case din Borodianka, la nord-vest de Kiev, a declarat procurorul general al Ucrainei. Irina Venediktova a acuzat Moscova că a vizat în mod deliberat zone civile, într-o postare pe Facebook. Mai mult, aceasta susține că există „dovezi ale crimelor de război ale forțelor ruse la fiecare pas”.

„Forțele ruse au bombardat infrastructura rezidențială seara, când lumea era acasă”, a afirmat Venediktova.

Au aparut primele fotografii din Borodianka, noul pol al crimelor comise de Rusia. Orasul este complet distrus de bombe, iar cadravele zac in gunoi

Ce a dezvăluit liderul de la Kiev

Despre drama orașului Borodianka a vorbit și președintele ucrainean Volodimir Zelenski joi seara. Potrivit acestuia, distrugerile sunt „mult mai îngrozitoare” decât în Bucha.

„Au început să caute printre ruinele din Borodianka”, a spus Zelenski în declarațiile sale de la Kiev. „Acolo este mult mai groaznic. Sunt și mai multe victime ale ocupanților ruși”, a mărturisit șeful statului ucrainean.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris scenele din orașul Borodianka ca fiind „semnificativ mai îngrozitoare” decât cele din Bucha, dezvăluind, totodată, că forțele ruse au lăsat civili răniți să moară în dărâmăturile caselor lor bombardate timp de o săptămână.

Orașul din regiunea Kiev este acum o ruină

Ambele orașe sunt suburbii ale Kievului și au fost martore la luptele aprige în bătălia pentru capitala Ucrainei. Șeful administrației regionale, Oleksiy Kuleba, avertizează că numărul victimelor din Borodianka este estimat la sute de civili ucişi.

„S-a transformat în ruine…case și infrastructură distruse, mașini arse pe străzi. Și cel mai rău lucru este că sute de civili au murit, iar alte câteva sute sunt rănite. Ocupanții ruși au organizat un genocid al ucrainenilor. Nu se poate numi altfel”, a subliniat acesta.

Rusia este acuzată de crime de război

Descoperirea civililor uciși în Bucha, lângă Kiev, în urma retragerii soldaților ruși, a stârnit acuzații de crime de război. Președintele Ucrainei și prim-ministrul Poloniei au mers mai departe și au spus că acțiunile echivalează cu genocid. Dar SUA și alianța militară occidentală NATO nu au folosit acest cuvânt pentru a descrie ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...