Altex a corectat erorile de Black Friday 2021. Decizia luată de ANPC în legătură cu magazinul

Ana Anitoiu, Adrian Dumitru 11.11.2021, 21:55
Altex a corectat erorile de Black Friday 2021. Decizia luată de ANPC în legătură cu magazinul

Altex România a corectat erorile de Black Friday 2021, iar Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a luat o nouă decizie în privința acestui retailer, după ce marți a anunțat că l-a amendat cu 50.000 de lei și că a cerut suspendarea site-ului său.

ANPC, o nouă decizie referitoare la Altex România

Altex România a anunțat că a remediat semnalizarea reducerilor pentru unele produse dintre produsele puse la vânzare pe site-urile altex.ro și mediagalaxy.ro, respectând recomandările ANPC. Astfel, compania își poate desfășura campania de Black Friday.

”Autoritatea a constatat corectarea abaterilor și a ridicat sancțiunea complementară de suspendare a activității. Astfel, retailer-ul își va desfășura în mod normal activitatea online, cât și pe cea din magazine, inclusive mâine, în ziua de Black Friday. Compania a plătit cele două amenzi contravenționale emise de ANPC, pentru altex.ro, respectiv mediagalaxy.ro”, a anunțat Altex România, într-un comunicat de presă.

Altex a corectat erorile de Black Friday 2021. Decizia luata de ANPC in legatura cu magazinul
Magazin Altex

Altex România le-a cerut scuze clienților pentru erorile comise

De asemenea, Andreea Nucă, director Customer Service Altex România, le-a cerut scuze clienților pentru erorile comise și a transmis că acestea au fost remediate imediat ce le-au fost sesizate.

”Pe cei care au fost afectați de aceste erori îi rugăm să ne contacteze la numărul de telefon 021.9196 și vor primi tot suportul necesar. Ȋi asigurăm că vom investi în perfecționarea proceselor și sistemelor, astfel încât să le oferim, în continuare, cele mai mici prețuri din România și cea mai bună experiență de cumpărare”, a declarat Andreea Nucă.

Înainte ca directorul Customer Service Altex România să vorbească despre ”erori”, ANPC transmisese că după aplicarea sancțiunilor, reprezentanții companiei s-au apărat spunând că nu pot fi corecți într-o piață în care nimeni nu este. Vineri, de Black Friday, toate magazinele Altex și Media Galaxy vor avea un program special: vor deschide de la ora 7:00.

ANPC a amendat joi 11 site-uri care aveau promoții de Black Friday. Au fost date amenzi a căror valoare însumată a ajuns la 275.000 de lei. Altex a fost amendat anterior cu 50.000 de lei. Inspectorii au observat că erau prezentate unele reduceri, deși preţul de referinţă afişat pe site nu era cel mai mic practicat în ultimele 30 de zile, precum și lipsa indicării, pe site-ul societăţii, a datei la care ia sfârșit oferta sau dacă aceasta se referă la stocul de bunuri disponibil.

”Acestor sancţiuni li s-au adăugat 10 decizii de încetare a practicii comerciale incorecte, doar site-ul www.mediagalaxy.ro remediind abaterile pe loc”, a transmis Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Conform ANPC, cei 11 operatori care au fost verificați sunt: Altex România SRL (mediagalaxy.ro), Flanco Retail SA (flanco.ro), FineStore Distribution SRL (finestore.ro), Vivre Deco SA (vivre.ro), Studio Moderna SRL (top-shop.ro), Arsis Trading SRL (arsis.ro), Lc Waikiki Retail Ro SRL (lcv.ro), Elefant SRL (elefant.ro), Premium Store SRL (premiumstore.ro), Pc Garage SRL (pcgarage.ro) și Evolution Prest Systems SRL (evomag.ro).

Urmăriți Impact.ro și pe