Ce spune Florin Roman, deputatul luat pe sus de la tribuna parlamentului. Împotriva cui va depune plângere penală

Badea Violeta, Diana Dumitrache 09.09.2021, 19:38
Ce spune Florin Roman, deputatul luat pe sus de la tribuna parlamentului. Împotriva cui va depune plângere penală

Scandal uriaș în Parlament! Ședința de plen pentru prezentarea moţiunii de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR împotriva Guvernului Cîțu a debutat cu o ceartă între Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților, și mai mulți parlamentarii AUR. Iată împotriva cui va depune plângere penală!

Florin Roman, alungat de la prezidiu

Scandal monstru între Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților, și Anca Dragu, președinta Senatului. Deși a fost delegat de Ludovic Orban să-l înlocuiască la prezidiu, Roman a fost alungat de Ionuț Moșteanu, de la USR PLUS, care a susținut că în lipsa lui Ludovic Orban, ședința trebuie condusă de Anca Dragu, președinta Senatului.

Astfel, parlamentarii au început o luptă crâncenă pentru microfon. În prim plan s-au aflat deputatul PNL și Anca Dragu. În final, Florin Roman a fost îndepărtat de la microfon, iar președinta Senatului și-a început discursul.

La finalul ședinței, liberalul a continuat războiul și a amenințat că va depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale, împotriva celor din coaliția USR-AUR.

„Voi depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale, impotriva celor din coaliția toxica USR-AUR, care in timpul sedintei plenului reunit, m-au blocat prin forța, huliganism, injurii și agresiune fizica sa îmi exercit mandatul constituțional!”, a spus Florin Roman.

Florin Roman, despre scandalul din Parlament
Florin Roman, despre scandalul din Parlament

Florin Roman, despre scandalul din Parlament

Conform deputatului PNL, regulamentul spune că ședințele plenului reunit sunt conduse alternativ, de președinții Camerei Deputatilor sau al Senatului. Roman este de părere că el ar fi trebuit să conducă ședința, deoarece a fost delegat de președintele Camerei, Ludovic Orban.

„Conform regulamentului, ședințele plenului reunit sunt conduse alternativ, de președinții Camerei Deputatilor sau al Senatului, iar de azi de la ora 16,00, conform deciziei publicate in Monitorul Oficial, mi-au fost încredințare atribuțiile președintelui Camerei Deputatilor!

Ultimele doua sedinte de plen reunit au fost conduse de președinta (încă) a Senatului, Anca Dragu. Era evident rândul CD, motiv pentru care mi-a și fost înmânat desfășurătorul de ședința!”, a mai adăugat Florin Roman.

Anca Dragu, despre scandalul cu Florin Roman

Anca Dragu a declarat că deputatul PNL a încercat să preia puterea în mod abuziv. La rândul său, președinta Senatului a precizat că și ea s-ar putea să facă o plângere penală.

„Chiar nu m-am aşteptat la o asemenea încercare de preluare a puterii. Dumnealui se ţinea de microfoane, au venit chestorii, au venit colegii, nu mă aşteptam”, a spus Anca Dragu, într-o conferinţă de presă.

„N-are decât să ameninţe cu ce vrea dumnealui, e liber să facă ce ameninţări doreşte, dar îi aduc aminte domnului Roman că există un Cod Penal în România”, a mai adăugat președinta Senatului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...