Spiritele s-au încins în Parlament: cei de la USR și AUR l-au dat cu forța jos de la pupitru pe Florin Roman de la PNL. ”Băi, mafiotule”

Ioana Bucur, Alexandrina Toader 09.09.2021, 17:03
Spiritele s-au încins în Parlament: cei de la USR și AUR l-au dat cu forța jos de la pupitru pe Florin Roman de la PNL. ”Băi, mafiotule”

Scene de necrezut, spiritele s-au încins în Parlament. Cei de la USR și AUR l-au dat jos cu forța pe liberalul Florin Roman de la pupitru, acuzându-l de uzurparea de calități oficiale.

Scandal uriaș în Parlament. Florin Roman, dat jos de la pupitru cu forța de cei de la AUR

Ședința Parlamentului pentru citirea moțiunii de cenzură a început cu un incident rușinos. Pentru că nu a putut fi prezent, Ludovic Orban i-a delegat atribuțiile liberalului Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputaților. Roman nu a fost lăsat să conducă ședința, cei de la USR și AUR acuzându-l de de uzurparea de calități oficiale, aceștia susținând că potrivit Regulamentului, Roman este doar un locțiitor cât timp șeful Camerei este absent, astfel că ședința trebuie condusă de președintele Senatului – Anca Dragu.

„Bă mafiotule, nu auzi când vorbesc cu tine?”, i-au strigat parlamentari AUR lui Roman, cerându-i să dea microfonul Ancăi Dragu.

Pentru că nu a vrut să cedeze presiunilor din sală, Florin Roman a fost flancat de mai mulți membri AUR, printre care și George Simion. Parlamentarii AUR l-au jignit, l-au numit „mafiot”, „uzurpator”, l-au tras de mâini și de haine și l-au îndepărtat de pe scaun, cu forța.

„E un moment neverosimil. Dl Roman a confiscat microfonul si nu o lasa pe dna Dragu sa vorbeasca. Dle Roman, sunteti loctiitor, lasati-o pe Anca Dragu sa spuna ce vrea sa spuna”, a spus la microfon un deputat.

În cele din urmă, Roman a plecat de la pupitru, iar în locul lui a venit vicepreședintele Cristina Prună de la USR PLUS.

„Aici e Parlamentul României, băi, mafiotule!”, i-a strigat deputatul Dan Tănasă (AUR) lui Florin Roman.

Spiritele s-au încins în Parlament cei de la USR și AUR l-au dat cu forța jos de la pupitru pe Florin Roman de la PNL

Alina Gorghiu: „Huligani”

Printre primii care au reacționat la scenele halucinante a fost senatorul PNL Alina Gorghiu, care i-a numit huligani pe parlamentarii AUR care  l-au agresat de Florin Roman.

Întregul scandal a izbucnit imediat după ce Roman a refuzat să supună votului cererea USR PLUS de a se suplimenta ordinea de zi cu stabilirea programului pentru dezbaterea și votul la moțiunea de cenzură.

Ionuţ Moşteanu (USR PLUS) a propus modificarea ordinii de zi pentru stabilirea calendarului moţiunii de cenzură, susţinând că moţiunea trebuie dezbătută după trei zile de la citire. Propunerea a fost supusă la vot, primind 117 voturi pentru, 216 împotrivă şi patru abţineri, astfel că nu a trecut.

În textul moţiunii de cenzură se arată că lipsa cea mai gravă a guvernului condus de Florin Cîţu, care nu mai are legitimitate, este „lipsa legitimităţii morale”.

„Cea mai mare lipsă a guvernului condus de Florin Cîţu este însă lipsa legitimităţii morale. O persoană care a avut grave probleme cu legea în trecut şi care abuzează de ea în prezent, nu prezintă garanţiile minim necesare pentru a conduce puterea executivă din România.

Florin Cîţu a dovedit în ultimele luni că este incapabil să conducă un guvern de coaliţie, că este incapabil să iasă din logica unei gândiri înguste de partid. Acest om şi cei care îl susţin par hotărâţi să sacrifice interesul general, bunăstarea cetăţenilor acestei ţări, doar pentru a câştiga competiţia internă din cadrul partidului lor. Acest lucru este inadmisibil!”, scrie în textul moţiunii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...