Alin, polițistul salvator din Craiova, felicitat de șefi după ce fapta sa a fost postată pe Facebook

Alexandrina Toader 16.11.2021, 15:14
Alin, polițistul salvator din Craiova, felicitat de șefi după ce fapta sa a fost postată pe Facebook

Un polițist din Craiova a salvat un bărbat, căzut pe trotuar, care se lovise la cap. Acesta l-a acoperit, i-a acordat primul ajutor împreună cu un medic și a chemat ambulanța. Persoana rănită este acum în afara oricărui pericol, iar gestul polițistului a fost salutat de șefi după ce o femeie a postat toată întâmplarea pe o rețea de socializare.

Alin, polițistul salvator din Craiova, felicitat de șefi

Șefii Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au aflat de pe o rețea de socializare cum a acționat Alin, un polițist de la Secţiei 1 Poliţie Craiova. Totul după ce o angajată care lucrează în zonă a postat povestea pe Facebook.

În timp ce efectua serviciul de patrulare pe strada Arieş din Craiova, împreună cu colegul său de patrulă, un jandarm din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dolj, polițistul a observat pe scuarul despărţitor al sensurilor de mers, o persoană căzută pe sol. Imediat, acesta a oprit autospeciala de poliţie și a văzut că pe scuar se afla un bărbat care prezenta o rană deschisă la nivelul capului. Bărbatul părea inconştient, așa că polițistul a solicitat, prin apel 112, un echipaj de ambulanţă pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Până la venirea echipajului, Alin s-a preocupat de starea bărbatului, acoperindu-l cu o pătură izotermă pe care o deţinea în autospecială. Totodată, în sprijinul forţelor de ordine s-au alăturat şi cetăţeni cu spirit civic, dar şi un medic, care a oferit indicaţii pentru acordarea primului ajutor. A dirijat și circulația pentru ca ambulanța să ajungă rapid la persoana rănită.

Alin, politistul salvator din Craiova
Alin, politistul salvator din Craiova

Am auzit semnalele acustice ale ambulanţei şi am realizat că accesul în zona în care ne aflam era îngreunat, deoarece, fiind o zonă foarte circulată, traficul se blocase. Am mers imediat în intersecţie pentru a dirija circulaţia, a povestit polițistul.

Echipajul de ambulanţă a ajuns la bărbatul în cauză, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar în acest moment este în afara oricărui pericol. După ce au văzut imaginile surprinse de femeia care le-a și făcut publice, polițistul a fost felicitat de șefi.

Alin a fost felicitat de către conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, fiindu-i totodată înmânată o diplomă de apreciere pentru modul în care a gestionat evenimentul.

Când profesionalismul face echipă cu spiritul civic, rezultatul poate fi oferit ca exemplu. Îţi multumim, Alin, pentru mobilizarea exemplară de care ai dat dovadă!, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

Urmăriți Impact.ro și pe